Caută
Close this search box.

FOTO. Cum arată un urs polar care moare de foame. Un avertisment înfiorător pentru omenire

O echipă ce realiza un documentar a dat publicității imagini sfâșietoare cu momentele de agonie ale unui urs polar care nu a mai găsit mâncare. Animalul era extrem de slăbit și mergea cu greutate. Blana abia i se mai ținea pe corpul scheletic.

FOTO: MensXP.com

Fotograful Paul Nicklen, colaborator al revistei National Geographic, și membrii echipei SeaLegacy au găsit ursul pe insula canadiană Baffin, în vara aceasta.

„Stăteam acolo și plângeam – filmam în timp ce lacrimile ne șiroiau pe obraji”, a declarat Paul Nicklen pentru National Geographic, citat de tvr.ro.

Fotograful povestește că a vrut să intervină, dar nu avea la el pușca cu tranchilizant și nici hrană bogată în grăsimi. Așa că a continuat să înregistreze, pentru a arăta lumii întregul dezastrul care se produce chiar sub ochii noștri și pentru a se asigura astfel că moartea acelui animal nu a fost în zadar, transmite The Independent.

„Când oamenii de știință tot spun că acești urși sunt pe cale de dispariție, vreau ca oamenii să realizeze ce înseamnă asta. Urșii vor muri de foame”, a avertizat Paul Nicklen. „Așa arată un urs care moare de foame”.

Organizația SeaLegacy reunește unii dintre cei mai experimentați fotografi și producători de film documentar din lume, care vor să spună povestea oceanelor.

Paul Nicklen este co-fondator și director al acestei organizații. Fotograf renumit și biolog marin, are în spate o carieră de documentare de peste 20 de ani în oceanografie și în regiunile polare. Misiunea lui: folosirea de imagini puternice pentru a declanșa dezbateri despre viitorul minunilor acestei planete și pentru a determina astfel acțiuni de conservare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri