Caută
Close this search box.

Aventură pentru un vis vechi de 55 de ani: recucerirea titlului mondial la handbal feminin

Aventura care poate duce la retrăirea celui mai frumos vis al oricărei selecționate, altfel spus cucerirea unui nou titlu mondial la handbal feminin, după 55 de ani, va continua luni, 11 decembrie, când naționala României va întâlni în optimi de finală reprezentativa Cehiei, mult mai slab cotată decât echipa tricoloră. Dar până acolo, să mai notăm că duminică seara s-au disputat deja primele meciuri din cadrul optimilor de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania.

Surpriza zilei a fost produsă de Muntenegru, care, avându-l la cârmă pe suedezul Per Johansson, fost antrenor la CSM București, au eliminat câștigătoarea Grupei D, Serbia.

Tot in optimi a fost eliminată și țara gazdă, Germania, de către Danemarca, dupa o partidă la dicreția danezelor. Rezultate din optimi :

Ungaria – Franta 26-29 (11-14)
Serbia – Muntenegru 29-31 (9-14)

Danemarca – Germania 21-17 (11-7)

Suedia – Slovenia 33-21 (18-12)

În sferturi, Franța va întâlni Muntenegru, iar Danemarca va evolua împotriva Suediei. Luni seara se vor juca alte patru meciuri în optimi, printre care si cel al naționalei Romîniei, singura reprezentativă din lume care a participat la toate edițiile turneelor finale ale Campionatelor Mondiale de handbal feminin:

de la ora 18:30
România – Cehia
Rusia – Coreea de Sud

de la ora 21:30
Japonia – Olanda
Spania – Norvegia

În urma cu doi ani, România s-a clasat pe locul 3 și a câștigat medaliile de bronz. Titlul de campioană mondială a evenit Norvegiei, învingătoare în finala cu Olanda.

Fetele noastre, antrenate de spaniolul Milos Ambrus, pornesc ca favorite clare în fața unei echipe care în ultimii 20 de ani nu a atins niciodată faza sferturilor de finală ale Campionatelor Mondiale. (foto capital.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri