Caută
Close this search box.

Ministrul israelian al apărării îndeamnă la boicot etnic

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a îndemnat la boicotarea cetățenilor israeliano-arabi în zona unde au avut loc ciocniri între protestatari și poliție, ca urmare a deciziei SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, informează duminică dpa.

„Îi îndemn pe cetățenii statului Israel să nu mai meargă acolo pentru a face cumpărături, pentru a primi servicii, pur și simplu să boicoteze Wadi Ara. Avem nevoie să le dăm de înțeles că nu sunt doriți aici”, a declarat Lieberman duminică la postul de radio al armatei israeliene.

Câțiva protestatari din regiunea Wadi Ara din nordul Israelului s-au confruntat cu poliția și au aruncat cu pietre în autovehiculele ce treceau pe acolo sâmbătă.

Mii de arabo-israelieni, mulți dintre ei identificați ca palestinieni, au ieșit în stradă în timpul weekendului, pentru a protesta împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Lieberman și-a reiterat apelurile precedente pentru ca arabo-israelienii care locuiesc în Wadi Ara, zonă din nordul Israelului cunoscută de asemenea ca „triunghiul” (arăbesc), să fie transferați către guvernul Autorității Palestiniene în schimbul controlului din partea Israelului asupra unor așezări în Cisiordania.

Declarațiile lui Liebarman au fost puternic criticate de parlamentarii arabo-israelieni. „A îndemna la boicotarea cetățenilor doar din cauza naționalității și religiei lor constituie o reminiscență a celor mai întunecate regimuri din istoria umanității”, a declarat Ayman Odeh, care conduce Lista Comună Arabă din Knesset. „Credem că o astfel de persoană care este însărcinată pentru securitatea statului ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru orice cetățean sănătos”, a subliniat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri