Caută
Close this search box.

Statutul magistraților, votat de coaliția PSD-ALDE-UDMR. Turcan: Puneți în pericol securitatea României

Plenul Camerei Deputaților a aprobat cu 179 voturi „pentru” și 90 voturi „împotrivă” modificările dorite de coaliția PSD-ALDE-UDMR la Statutul judecătorilor și magistraților.

FOTO: youtube.com

Inclusiv propunerile care stabilesc că procurorii pot fi controlați ierarhic și că statul este obligat să se îndrepte împotriva magistraților care produc prejudicii prin rea-credință sau gravă neglijență.

Proiectul de lege merge la Senat. Votul final asupra textului trebuia dat marți, dar, la solicitarea PSD, conducerea Camerei a decis devansarea lui.

Proiectul de modificare a Legii ANI a fost și el adoptat, în fluierăturile opoziției, cu 167 voturi „pentru” și 90 voturi „împotrivă”. Este vorba despre proiectul inițiat de Florin Iordache prin care se șterg interdicțiile stabilite pentru cinci parlamentari PSD și ALDE (deputații Steluța Gustica Cătăniciu, Ioan Sorin Roman și Matei Suciu, respectiv senatorii Ovidiu Cristian Dan și Resmeriță Cornel Cristian) pentru conflictele de interese din perioada 2007-2013.

„Tot ceea ce ați făcut dumneavoastră ne duce spre dictatură. Puneți în pericol securitatea României. Nu mai sunteți noaptea ca hoții, ci ziua, în văzul tuturor”, a declarat, de la tribuna Parlamentului, deputatul PNL Raluca Turcan, potrivit digi24.ro.

Senatorul USR, Mihai Goţiu, a acuzat coaliţia de abuz de putere.

Biroul Permanent al Senatului a stabilit calendarul dezbaterii în procedură de urgenţă a legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a modificărilor aduse legii ANI, ambele acte normative fiind adoptate tot luni, într-o şedinţă ad-hoc a Camerei Deputaţilor.

Termenul pentru depunerea amendamentelor a fost stabilit pentru joi, iar comisiile de resort vor trebui să elaboreze raportul până lunea viitoare, pe 18 decembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri