Caută
Close this search box.

Ambulanţă, împiedecată de părinții unui copil de 12 ani să-l preia, acesta fiind în comă alcoolică

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţa din Botoşani a fost împiedecat de părinţi să preia, în noaptea de luni spre marţi, un copil de 12 ani, în comă alcoolică după ce tatăl îi dăduse să bea la un bar din localitate. Copilului i s-a făcut rău şi a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor.

Conform reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, incidentul a avut loc în satul Vlădeni Deal, comuna Frumuşica din judeţul Botoşani, după intervenţia poliţiştilor copilul fiind preluat şi transportat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati.

Băiatul de 12 ani a mers, luni seara, împreună cu tatăl său la un bar din localitate, unde bărbatul i-a dat să bea. Copilul a fost trimis apoi afară, să aibă grijă de cai şi de căruţă, însă i s-a făcut rău şi a leşinat, fiind găsit de un alt bărbat care a chemat Ambulanţa.

“Am trimis la faţa locului un echipaj al Ambulanţei cu medic, din staţia Botoşani, însă la sosirea la locul indicat de bărbatul care sunase la 112 şi care era şi el în stare de ebrietate, nu am găsit copilul. Tatăl acestuia plecase spre casă împreună cu minorul aflat în comă alcoolică. Echipajul a fost condus la domiciliul copilului unde a fost agresat verbal, tatăl devenind recalcitrant şi nu a permis intervenţia cadrelor medicale. Abia după ce a ajuns un echipaj al Poliţiei medicul a putut să îl consulte pe copil şi să îl preia pentru a-l transfera la spitalul de pediatrie. Copilul era în comă alcoolică şi suferea de hipotermie” a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Botoşani, dr. Nicuşor Curteanu, citat de Mediafax.

La sosirea echipajului de salvare, părinţii copilului au refuzat să îl lase pe băiat să fie consultat şi transportat la spital, devenind recalciltranţi. La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Poliţiei care i-a ajutat pe medicii de la ambulanţă să îl preia pe copilul aflat în comă şi să îl transporte la spital.

Inspectoratul de Poliţie Botoşani a deschis o anchetă, urmând ca şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani să declanşeze cercetările în acest caz.

Foto: gazetanord-vest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri