Caută
Close this search box.

Președintele Donald Trump, ținta mișcării #MeToo în urma acuzațiilor aduse de trei femei

Campania #MeToo, prin care femeile sunt încurajate să facă publice cazurile în care au fost victimele unui abuz sexual, nu l-a ocolit pe președintele american, Donald Trump. În dimineața zilei de luni, trei femei, Rachel Crooks, Samantha Holvey și Jessica Leeds, au participat la o emisiune a postului de televiziune american NBC, unde au reiterat acuzațiile de abuz sexual împotriva lui Trump, pe care le-au adus în discuție și în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

„Suntem cetățeni care țin la viața privată iar, pentru noi, să ieșim în public în încercarea de a arăta Americii cine este acest bărbat și mai ales cum vede el femeile, ca apoi să ni se spună <<nu ne pasă>> , este un lucru care ne rănește”, a spus Samantha Holvey despre modul în care acuzațiile împotriva lui Trump au fost tratate în timpul campaniei din 2016.

În timpul emisiunii, moderatoarea Megyn Kelly a citit o declarație din partea Casei Albe ca răspuns în urma acuzațiilor celor trei femei.

„Aceste afirmații false, contestate în totalitate de martori oculari, au fost abordate pe larg în timpul campaniei de anul trecut, iar poporul american și-a exprimat judecata prin acordarea unei victorii decisive”, se arată în documentul Casei Albe.

În aceeași declarație, acuzațiile sunt respinse pe motiv că ar face parte dintr-un „turneu de publicitate” și că sunt conduse de „motive politice”.

Numai în ultima săptămână, mișcarea #MeToo a determinat demisia a trei membri ai Congresului, republicanul Trent Franks, reprezentantul Arizonei și democratul John Conyers, reprezentantul Michigan, precum și demisia senatorul democrat Al Franken, din Minnesota.

În timpul campaniei prezidențiale, Donald Trump a respins, în mare măsură,  toate acuzațiile aduse de mai multe femei, cu privire la gesturi și declarații obscene făcute de acesta.

„După cum ați văzut, sunt o victimă a uneia dintre cele mai mari campanii politice de discreditare din istoria țării noastre”, a declarat Trump la un miting din Carolina de Nord, la mijlocul lunii octombrie 2016.

De când a câștigat locul la Casa Albă, Trump a evitat în mare măsură acest subiect. Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a explicat în mai multe rânduri că poziția oficială a administrației este că toate femeile care îl acuză pe Trump de hărțuire sexuală fac declarații mincinoase.

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri