Caută
Close this search box.

Ouă expirate și mizerie la o patiserie clandestină din Constanţa

O patiserie clandestină care îşi vindea produsele în magazine din judeţul Constanţa a fost descoperită de Protecţia Consumatorilor. Comisarii au găsit ouă expirate, saci de făină aşezaţi direct pe ciment, iar furtunul cu care se spală malaxoarele era pe jos, călcat în picioare de angajaţi.

Foto: ziare.com

Potrivit reprezentanţilor OPC Constanţa, patiseria funcţiona în zona Pieţei Griviţei din municipiul Constanţa fără avize şi neavând un punct de lucru declarat. Deşi nu deţinea acte, firma îşi comercializa produsele prin magazine aflate în întreg judeţul.

Comisarii OPC au sancţionat societatea cu 16.000 lei şi au dispus suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate.

Foto: evz.ro

La controlul de miercuri au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Serviciului Antifraudă, care îşi desfăşoară propria anchetă.

Condiţiile din secţia de producţie erau necorespunzătoare, sacii cu făină erau aşezaţi direct pe ciment, foile de plăcintă se sortau pe o ladă frigorifică, nu pe masa de inox, iar furtunul cu apă tehnologică folosit la spălatul malaxoarelor era pe jos şi călcat în picioare de angajaţi. Mai mult, chiuvetele şi grupul sanitar erau neigienizate.

Foto: evz.ro

De asemenea, comisarii au găsit zeci de ouă expirate de la sfârşitul lunii noiembrie şi aproximativ 15 kilograme de plăcintă cu brânză ambalată în cutii cu dată limită de consum depăşită din lunile mai, iunie, septembrie şi noiembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri