Caută
Close this search box.

Jean-Claude Van Damme, disperat să-și salveze cariera cu un serial în care își joacă propriul rol

Actorul belgian Jean-Claude Van Damme speră să îşi „salveze cariera” graţie serialului „Jean-Claude Van Johnson”, difuzat începând de vineri pe Amazon Prime şi prezentat marţi seara în premieră mondială la Paris, informează AFP.

Jean-Claude Van Damme

Vedeta filmelor de acţiune debutează pe micul ecran în această comedie pe care o descrie drept „burlescă”, în care îşi joacă propriul rol.

Actorul în vârstă de 57 de ani se gândise de mai mulţi ani la o carieră în televiziune şi la o idee de serial, în care ar fi interpretat un actor care voia să fie spion.

„Am vrut cu adevărat să fac televiziune (…) nu mai fac cinema”, a declarat el pentru AFP, adăugând că „televiziunea i-ar putea salva eventual cariera”.

„Voiam să fac televiziune de nouă sau de zece ani. Dacă Brad Pitt doreşte să facă televiziune, nu trebuie decât să ridice mâna şi i se va oferi un rol. Pentru mine a fost nevoie de timp”, a mărturisit Van Damme.

„Acum patru ani, încercam să mă lansez, iar (producătorului) Scott Free i-a plăcut ideea mea şi şi-a chemat geniile”, a declarat actorul făcând aluzie la scenaristul Dave Callaham („Expandables”, „Godzilla”) şi la regizorul Peter Atencio.

În „Jean-Claude Van Johnson”, o parodie care ironizează cinematografia americană, actorul îl interpretează pe … Jean-Claude Van Damme, o stea a filmelor de acţiune care ascunde o carieră paralelă de agent secret (sub numele de Jean-Claude Van Johnson), pe care trebuie să o reactiveze.

Întrebat de ce a dorit să joace în această caricatură a lui însuşi, Van Damme a spus: „Este greu să râzi de tine, însă de vreme ce sunt un actor bun … de ce nu?”.

În ceea ce priveşte premiera, actorul a vrut ca aceasta să se desfăşoare la Paris. „În urmă cu 10 -15 ani, nu mai aveam premiere de cinema. Şi i-am spus mamei mele în Belgia: ‘Mamă într-o zi voi face un film din nou şi vei vedea, premiera va fi la Paris!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri