Caută
Close this search box.

Premierul australian, impresionat de supraviețuitorii abuzurilor sexuale din copilărie

Premierul australian Malcolm Turnbull a lăudat curajul celor care au supravieţuit abuzurilor sexuale în copilărie şi rudelor acestora care au împărtăşit ‘poveştile lor chinuitoare’ Comisiei Regale de Anchetă, informează vineri agenţia de presă dpa.

Malcolm Turnbull

‘Le mulţumim lor, familiilor lor şi susţinătorilor lor, şi aducem omagiu curajului lor de a împărtăşi poveştile lor, adesea pentru prima dată’, a declarat Turnbull vineri, încurajându-i pe toţi australienii să citească raportul final al comisiei, arată Agerpres.

‘Comisia Regală a validat relatările supravieţuitorilor, permiţând acestor supravieţuitori să fie auziţi, şi cel mai important, să fie crezuţi. De prea mult timp, crimele împotriva copiilor naţiunilor noastre erau ascunse sau ignorate’, a subliniat premierul australian.

‘Ceea ce a făcut comisia a fost să expună această tragedie naţională’, a mai adăugat Turnbull, anunţând conducerea grupului operativ de lucru să ia în considerare şi să-şi coordoneze acţiunile cu recomandările comisiei.

O nouă legislaţie menită să-i împiedice pe pedofilii condamnaţi în Australia să călătorească în străinătate, unde ar putea recidiva, a intrat miercuri în vigoare în această ţară, Canberra explicând că aceasta este menită să-i protejeze pe copiii vulnerabili.

Guvernul australian este preocupat şi de rolul crescut al internetului în exploatarea sexuală a copiilor şi preconizează agravarea pedepselor pentru abuzuri înregistrate şi postate apoi pe internet sau pentru manipulare online.

Foto: au.news.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri