Caută
Close this search box.

Primăria pariziană nu mai vrea animale sălbatice în circuri

Consiliul municipal din Paris s-a angajat miercuri să facă din capitala Franţei un oraş fără animale sălbatice în circuri, fără a stabili însă un termen limită în acest sens şi pasând guvernului responsabilitatea unei interdicţii – un mic pas înainte pentru ecologişti, informează AFP.

Prezenţa animalelor sălbatice în spectacolele de circ este din ce în ce mai criticată în Franţa, unde 65 de comune au interzis deja circurile care deţin animale.

Însă guvernul nu a mers atât de departe, spre deosebire de cele 41 de ţări care au făcut deja acest pas, dintre care 19 din Europa.

Miercuri, toţi aleşii parizieni s-au pronunţat pentru această iniţiativă a primăriţei socialiste Anne Hidalgo, după o dezbatere aprinsă privind animalele sălbatice în circuri şi abuzurile asupra animalelor în general.

Dezbaterea a fost relansată după ce un tigru care a scăpat dintr-un circ la Paris a fost împuşcat de către proprietarul său în 24 noiembrie.

„Animalele sălbatice din circuri nu sunt bine tratate. Ele sunt exploatate de dragul distracţiei, iar acest lucru îi deranjează pe din ce în ce mai mulţi parizieni”, a spus Jacques Boutault, un ales ecologist.

Această dorinţă este „un pas înainte chiar dacă nu merge suficient de departe”, a adăugat el.

Primăria din Paris intenţionează să organizeze întâlniri cu proprietarii de circuri pentru a găsi o soluţie pentru animalele sălbatice ţinute în captivitate, fără a periclita activitatea acestora.

Foto: rador.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri