Caută
Close this search box.

UPDATE: Trei morți și peste 100 răniți după ce un tren Amtrak a deraiat în statul Washington

Cel puțin trei persoane au murit și mai mult de 100 au fost rănite după ce un tren Amtrak a deraiat luni în statul Washington. Trenul era la prima călătorie pe o nouă rută între Seattle și Portland, când 13 din cele 14 vagoane ale sale au sărit pe șină, unele ajungând pe o autostradă aglomerată. Incidentul a avut loc după ce trenul a depășit de aproape trei ori limita de viteză într-o curbă. Vehiculul circula cu aproximativ 130 km/h (80 mph)  într-o zonă în care viteza legală era de 50 km/h (30 mph), potrivit CNN.

Viteza cu care circula trenul Amtrak va fi una dintre principale părți ale investigației ce se va desfășura în zilele următoare.  Potrivit purtătorului de cuvânt al liniei de cale ferată, sistemul de control al trenului, care utilizează GPS, radio wireleess și computere pentru a monitoriza trenurile și a le împiedica să se ciocnească, să deraieze sau să accelereze, nu a fost activat în momentul accidentului. Achetatorii vor audia inginerul, șoferul și alți trei membri ai echipajului, pentru a afla mai multe detalii.

Mai mult de 100 de persoane au fost transportate la spitalele din județele Pierce și Thurston. Zece persoane au fost grav rănite, iar unul a decedat în centrul medical Harborview din Seattle, a declarat purtătorul de cuvânt al Amtrak, Marc Magliari.

Chris Karnes, pasager pe tren și președinte al Grupului consultativ pentru transportul comunitar Pierce Transit, a declarat luni că trenul se mișca „într-un ritm destul de bun”, pornind de la viteza cu care depășea mașinile de pe autostradă.

 „Am trait o stare de șoc, și apoi, într-un anumit moment, am auzit că se zdrobește vagonul de tren și am fost catapultat în scaunele din fața noastră”, a spus Karnes.

Trenul Amtrak transporta 86 de persoane, în timpul călătoriei care inaugura un nou traseu de serviciu de la Seattle la Portland, în momentul în care a deraiat.

Deși traseul a fost testat săptămâni la rând, nu este clar de ce trenul călătorea cu 80 mph într-o zonă cu viteza de 30 mph, a declarat T. Bella Dinh-Zarr, membru al Consiliului pentru Securitatea Transporturilor.

Trenul a plecat din Seattle la ora 6 dimineața luni și a făcut două opriri înainte de accident. Acesta a deraiat în jurul orei 7:40 în DuPont, la aproximativ 20 de mile sud de Tacoma.

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri