Caută
Close this search box.

În Germania a fost arestat un bărbat care plănuia un atentat în Karlsruhe

Un german de 29 de ani suspectat că intenţiona să comită un atentat cu un vehicul-berbece, în numele grupării Stat Islamic (SI), a fost arestat miercuri de forţele speciale ale poliţiei germane, transmite AFP.

Dasbar W. este bănuit că a susţinut şi a fost membru al SI, a indicat parchetul antiterorist german, care adaugă că cel acuzat este „serios suspectat de pregătirea unei acţiuni violente”.

El ar fi preconizat folosirea unui „vehicul-berbece” pentru a lovi mulţimea din jurul unui patinoar aflat într-o piaţă din Karlsruhe (sud-vest).

Dasbar W. a „reperat locul la sfârşitul lui august”, precizează comunicatul parchetului, care relevă că bărbatul a încercat apoi în zadar, începând cu luna septembrie, să se angajeze la o companie de livrări colete.

Potrivit parchetului antiterorist, el a difuzat, între aprilie şi iulie 2015, materiale video de propagandă pentru SI pe mai multe platforme online.

În iunie în acelaşi an, bărbatul a părăsit pentru prima dată Germania cu destinaţia Irak, de unde ar fi revenit în martie 2016. A făcut şi o a doua călătorie, din iunie 2016, în cursul căreia a jurat supunere grupării jihadiste. El s-a antrenat în ce priveşte mânuirea armelor de foc şi a spionat pentru SI, după care a revenit în Germania în iulie 2017.

Această arestare are loc la o zi după împlinirea unui an de la atentatul jihadist de la târgul de Crăciun din Berlin, cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german. Pe 19 decembrie 2016, 12 oameni au murit şi mai multe sute au fost răniţi după ce tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion-berbece în mulţime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri