Caută
Close this search box.

Matt Damon a vorbit de hărțuirea sexuală și a dezlănțuit furiile Hollywoodului; se cere retragerea lui din ”Ocean’s 8”

Peste 16.500 de persoane au semnat o petiţie prin care cer retragerea actorului Matt Damon din filmul ”Ocean’s 8”, care urmează să apară în iunie 2018, în urma comentariilor sale controversate referitoare la acuzaţiile de hărţuire sexuală de la Hollywood, informează AFP.

Matt Damon, stigmatizat la Hollywood pentru că a avut o părere. Foto: bostonmagazin.com

Petiţia online face apel la George Clooney şi Steve Soderbergh, producătorii filmului, să ”renunţe la scurta apariţie a lui Damon”.

Textul îi reproşează starului din filme precum ”Ocean”, ”Jason Bourne” şi ”Saving Private Ryan” declaraţiile făcute într-un interviu potrivit cărora este dispus ”de la caz la caz” să lucreze cu cei care, de la începutul afacerii Weinstein, au fost acuzaţi de comportament inadecvat. ”Este o atitudine revoltătoare”, potrivit semnatarilor petiţiei.

În acest interviu publicat luni de către site-ul Business Insider, cu ocazia lansării noului său film ”Downsizing”, actorul de 47 de ani, laureat cu Oscar, subliniază că Hollywood nu este o reţea de hărţuitori sexuali, contrar a ceea ce s-ar putea crede în urma valului de acuzaţii recente care vizează vedete precum Kevin Spacey sau Dustin Hoffman.

”Este un moment de cotitură şi este nemaipomenit, dar cred că nu vorbim despre faptul că există o mulţime de oameni, de fapt cea mai mare parte a bărbaţilor cu care am lucrat, care nu fac lucruri de genul acesta (…)”, a declarat actorul.

”Ocean’s 8”, pentru care a apărut deja trailerul, le reuneşte în distribuţie pe actriţele Cate Blanchett, Sandra Bullock, Anne Hathaway şi Rihanna.

Damon a mai fost criticat înainte pentru comentariile sale făcute pe postul de televiziune ABC. „Există o diferenţă între a da o palmă cuiva peste fund şi un viol sau molestarea unui copil”, a declarat atunci actorul.

”Trebuie neapărat să condamnăm aceste două comportamente şi să le suprimăm, dar nu trebuie să le confundăm”,a adăugat acesta. Afirmaţiile au fost criticate de fosta sa iubita, Minnie Driver, pe care a cunoscut-o pe platourile de filmare de la ”Good Will Hunting” (1997), cu Damon coscenarist şi distribuit de Weinstein.

Petiţia revine şi asupra acuzaţiilor apărute în octombrie, la începutul scandalului Weinstein, potrivit cărora Damon ar fi contribuit la împiedicarea apariţiei unui articol în New York Times referitor la agresiunile sexuale de care este acuzat producătorul, acuzaţie negată însă de actor.

Petiţia online demonstrează climatul tensionat din Statele Unite referitor la acesta acuzaţii, care afectează şi alte sectoare în afara industriei cinematografice şi media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri