Caută
Close this search box.

Cum arată incendiile din California în cifre. Pagubele se ridică la 10 miliarde de dolari

10 miliarde de dolari. La această sumă se ridică pagubele provocate de incendiile din California. Iar daunele nu se încheie aici. Incendiul Thomas, care a distrus o suprafață egală cu orașele Dallas și Miami la un loc, încă face ravagii în California de Sud. Incendiile din California au depășit numeroase recorduri în acest an, relatează CNN.

Incendiile din 2017 – cele mai costisitoare din istoria SUA

Potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration, daunele provocate de incendiile din 2017 au depasit 10 miliarde de dolari. Estimările au fost făcute fără a lua în calcul pagubele provocate în luna decembrie de incendiile din California de Sud.

Cea mai mare suprafață de teren afectată în California în ultimii 5 ani

În ultimii cinci ani, incendiile sălbatice au ars o medie de 202.751 de acri (820km pătrați), de la 1 ianuarie până în 24 decembrie, potrivit agenției de protecție împotriva incendiilor Cal Fire. Acest număr s-a dublat în 2017. Mai mult de 505.900 acri (peste 2000 km pătrați) au ars în flăcări până în prezent în California. Cifra reprezintă e triplul suprafeței zonei Chicago.

Cel mai distructiv pentru poluarea aerului

Incendiile din luna octombrie din California de Nord au cauzat „niveluri fără precedent de poluare a aerului”, au declarat oficiali ai calității aerului. Mai exact, calitatea aerului este considerată „foarte nesănătoasă” atunci când indicele ajunge la 201. La un moment dat, indicele calității aerului în unele părți ale Napa Valley a ajuns la 486.

Cel mai mare din istoria modernă a Californiei

Incendiul Thomas s-a declanșat pe 4 decembrie și nu s-a oprit de atunci. Până la data de 26 decembrie, a distrus mai mult de 281.000 de acri 1137 km pătrați.  Este cel mai mare incediu înregistrat în California din anul 1932. Incendiul Thomas Fire a distrus cel puțin 1.063 de case și  structure, iar numărul ar putea să crească.

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri