Caută
Close this search box.

Doamna Mimi Necula, zâna bună a artiștilor

d

Cu mai mulți ani în urmă, marele sculptor Gavril Nichitean mă sună la telefon să îmi spună că urmează că o echipă de filmare de la Televiziunea Română să vină la el acasă, peste câteva zile, să facă un reportaj despre operele sale nemuritoare. Mă invita, cu căldura sa moldovenească, să joc cu grație rolul criticului.

v
Cu ,, operele ,, sale . La mulți ani, dragi cititori !

Sigur, am acceptat, cu mare plăcere, Gavril Nichtean fiind unul dintre artiștii pe care îi prețuiesc necondiționat și pe care îi sun de Paște, de Crăciun, de Anul Nou, precum și periodic la câteva zile, știind că îi face mare plăcere să afle că la cei peste 80 de ani, nu a fost uitat chiar de tot. Suferă mult, dar fără să arate, că foștii săi prieteni nu îi mai dau un semn de viață, nici măcar la aniversarea sa.

d
În mediul favorit. Lângă operele de artă. Imagine din arhiva personală

Filmul s-a făcut pe o zi senină, echipa de la televiziune fiind condusă de doamna Mimi Necula. În orgoliul meu, am răspândit filmul la o parte dintre prieteni să mă vadă, cu papion,  rostind fraze memorabile.

Anii au trecut ca vântul, cu bucurii, cu mai multe tristeți, cu satisfacții, dar și decese în rândul celor apropiați.

cc
Mereu aproape de artiști. Imagine din arhiva personală.

În urmă cu câteva zile, am fost din nou la Galeria 2ART din cadrul Primăriei Sectorului 2 București. Era  a vernisajul expoziției ,, Vibrația formelor,, cu lucrări de pictură semnate de Elena Cristea și sculpturi ale seniorului Gavril Nichitean. Amfitrion, ați ghicit, doamna Mimi Necula. În paranteză fie spus, doamna Necula a adus și ea ,,operele,, sale, două superbe prințese.

 

 

d

Două repere în timp, două evenimente din lumea artelor vizuale. Dar ele au avut și rolul de a pune în lumină energia debordantă, vocația de organizator, apropierea de artiști, excelent orator,  etc, etc.

Domnii de la vernisaj vorbeau între ei: ,, Frumoasă, elegantă, toate calitățile,,. Da, cam multe calități în interiorul unui singur om, dar acesta este adevărul.

Am făcut apoi legătura cu informațiile, reportajele și alte materiale de presă care relatau evenimente din viața artiștilor, toate legate de numele Mimi Necula.

d
Îi prețuiește deopotrivă pe pictori și sculptori. Cu Elena Cristea, pictor și Gavril Nichitean, sculptor. Arhiva personală.

Iată ce declară despre sine:

,,În calitate de realizator de emisiuni, cu o experiență de 15 ani în televiziune, mi-am propus conceperea și dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare OAMENII, ROMÂNII deosebiți pe care îi avem și care aduc un capital semnificativ de imagine țării noastre, în afara granițelor. Una dintre cele mai vizibile emisiuni realitate, atât în calitate de producător tv, cat și de moderator, a fost “Am ales să fiu rOMân”, difuzată pe postul de televiziune național de televiziune. Am avut, ca invitați, pe unii dintre cei mai reprezentativi români care au făcut performanță, fiecare în domeniul său: Maia Morgenstern (actriță de talie internațională), Ivan Patzaichin (multiplu campion mondial la caiac-canoe), Gheorghe Zamfir (unul dintre cei mai recunoscuți interpreți la nai ai lumii), Elisabeta Lipă (campioană mondială la vâsle), Dumitru Prunariu (singurul român în spațiul cosmic), Felicia Filip (una dintre sopranele cele mai apreciate în lume), dr. Gheorghe Burnei ( medic pediatru cu 17 premiere mondiale și peste 26 naționale in chirurgie toracica pediatrica),  Mircea Albulescu (apreciatul și recunoscutul actor), precum și mulți alții. Sunt și trainer  de comunicare verbala și nonverbală,,.

Mimi Necula este licențiată în Jurnalism și Comunicare publică. Master în Managementul instituțiilor mass – media.

Cred că deocamdată este suficient. La mulți ani !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri