Caută
Close this search box.

Promisiuni de la Guvern: linia de metrou spre Otopeni, gata în 4 ani și va costa 1,391 miliarde euro

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că acceptată cererea de finanţare a magistralei de metrou M6 ”1 Mai – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni” de Comisia Europeană, valoarea totală a proiectului fiind de 1,391 miliarde euro.

Foto: ziuadeconstanta.ro

”Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou, magistrala M 6. Deci a fost acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană şi este vorba de legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Este vorba despre o linie de, o magistrală de metrou cu o lungime de 14,2 kilometri şi 12 staţii de metrou, cu o valoare totală a proiectului de 1,391 miliarde euro. Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi”, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

El a mai spus că diferenţa de 300 de milioane de euro, pentru realizarea integrală a magistralei de metrou, va fi asigurată de către BERD, ”care s-a oferit să facă această finanţare”.

”E vorba de o instituţie financiară internaţională foarte serioasă – Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Deci, este o veste bună. Magistrala M6 de metrou are toate finanţarea asigurată şi este pe drumul cel bun, nu mai poate fi oprit”, a adăugat Felix Stroe.

Ciudat este că ministrul s-a angajat că lucrarea va fi gata până în 2020, în condițiile în care lucrarea va începe în anul 2019. Magistrala 6 va avea 14 kilometri şi 12 staţii. Spre comparație, magistrala din Drumul Taberei a început în 2012 și nu este gata nici după cinci ani, deși lungimea ei este mai scurtă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri