Caută
Close this search box.

Ce înseamnnă profesori de nota 1 în învăţământul preuniversitar: ”Elevii care vin la facultate nu ştiu împărţirea cu zecimală”

elevi

Dintre candidaţii la concursul naţional de titularizare în învăţământul preuniversitar de anul acesta, aproape un sfert au picat cu note sub 5. Dintre aceştia, 18 au primit nota 1. Un profesor universitar ne-a explicat ce înseamnă acest lucru pentru învăţământ.

În urma datelor reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă la concursul naţional de titularizare în învăţământul preuniversitar, făcute publice astăzi, rata notelor peste 7 sau egale cu 7 a ajuns la 46,65%, iar cea a notelor din segmentul 5-6,99, a ajuns la 34,68%. Dintre candidaţii înscrişi, 18,67% au primit note sub 5, iar dintre aceştia 18 au primit nota 1.

Prof. univ. dr. ing. Ioan Sebeşan, şeful catedrei de material rulant de cale ferată din Politehnica Bucureşteană, atrage atenţia că elevii vin din ce în ce mai slab pregătiţi din liceu, iar universităţile, pentru a nu rămâne fără studenţi, scad permanent pretenţiile.

”În trecut, la final de curs făceam aplicaţii asupra materiei tocmai predate. Acum nu mai este cazul, pentru că nu mai am cu cine să fac aşa ceva. Printre alevii care vin la facultate, sunt unii care nu ştiu împărţirea cu zecimală! Asta din cauza liceului, unde nivelul de pregătire al profesorilor este catastrofal. În altă,ordine de idei, să vă dau un exemplu de învăţământ eficient: în liceele din Statele Unite există cabinete psihologice care eveluează fiecare elev şi îi creionează aptitudinile native. Acestea date îl orientează mai uşor pe adolescent către facultatea la care poate performa, adică îi netezeşte viitorul”, ne-a explicat prof. Ioan Sebeşan.

Din numărul total al cocurenţilor cu lucrări notate la concursul de titularizare, adică 20.125, cei care au primit note între 5 şi 7, au fost angajaţi suplinitori pe perioadă determinată. Cei cu note de şapte şi peste şapte au fost repartizaţi pe posturi titularizabile în zilele de 8 şi 9 august, în şedinţe publice organizate de centrele de concurs.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri