Caută
Close this search box.

Ce vreme vom avea în următoarele trei luni din 2018 și unde va ninge

Începutul de an ne aduce temperaturi normale pentru sezonul rece în cea mai mare parte a ţării, iar luna martie va veni cu o primăvară bogată în ploi.

Informaţiile vin de la meteorologii Centrului European de Prognoza a Vremii, care au făcut măsurători pe următoarele 3 luni. Estimările meteorologilor pentru începutul lui 2018 par destul de bune.

Prima lună a anului va fi una cu temperaturi cuprinse între -2 şi 6 grade ziua, iar mercurul din termometre va scădea până la -15 grade în cele mai friguroase nopţi. Mai cald va fi însă în Banat şi Dobrogea.( SE şi SV ţării). Doar în Estul şi Sud Estul ţării vom avea ninsori şi ploi ce se vor încadra în limitele normale, adică 34 de l/mp, în restul ţării vor fi mai mari.

Nici luna februarie nu va ieşi în evidenţă cu fenomene meteo extreme. Ziua temperaturile se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar noaptea între -11 şi 0 grade. De această dată ploile şi ninsorile vor fi mai multe în Centrul şi Vestul ţării.

Pentru luna martie va trebui să ne pregătim umbrelele. Va ploua mult în cea mai mare parte a ţării. În Transilvania şi Moldova va fi mai rece decât în mod normal, dar mărţişorul aduce mai multe grade în termomentre la malul mării. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 3 şi 16 grade ziua şi de la -9 la 6 grade noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri