Caută
Close this search box.

Leul lovit: 4,6597 lei pentru un euro, un nou record negativ

Moneda naţională a atins vineri cea mai slabă cotaţie în raport cu euro, cursul anunţat de Banca Naţională a României fiind de 4,6597 lei pentru un euro, în creştere cu 0,90 bani (0,19%) în comparaţie cu valoarea din şedinţa precedentă, de 4,6507 lei pentru un euro.

Cotaţia record anterioară a fost înregistrată pe data de 21 noiembrie 2017, când BNR a anunţat un curs de schimb de 4,6551 lei/euro

Deprecierea de vineri a leului poate fi pusă pe seama faptului că, la final de an, avem mai puţine tranzacţii pe piaţa valutară, dar şi a încercărilor de poziţionare pe piaţă pentru „partida viitoare”, din 2018, susţine Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României (BNR).

„La sfârşitul anului sunt tranzacţii mai puţine. Sunt foarte mulţi operatori din piaţă care nu scot leii ca să îi schimbe pe valută, aşteptând anul viitor. Sunt alţii care vin aici cu valută, o pun în depozite, depozite în valută, aşteptând anul viitor. Pe de altă parte, sunt situaţii de încercări de poziţionare sau de antrenament pentru o nouă poziţionare în partida viitoare, partidă care va începe la 3 ianuarie. Astăzi suntem în ultima zi bancară a anului 2017, iar 3 ianuarie va fi prima zi bancară a anului 2018. Sunt încercări de poziţionare cât mai bune pe piaţă”, a declarat vineri, Adrian Vasilescu, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a precizat că deprecierea de vineri este una de dimensiuni reduse dacă este comparată cu cea dintre „cursa euro-dolar”, unde uneori sunt schimbări de 1% într-o zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri