Caută
Close this search box.

Polonia contraatacă Uniunea Europeană, în replică la sancțiunile impuse

Guvernul polonez intenţionează să discute în următoarele trei luni cu statele membre ale Uniunii Europene, ca răspuns la decizia Comisiei Europene de a declanşa procedurile de sancţionare a Poloniei, a anunţat vineri ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, relatează site-ul Radio Poland.

Witold Waszczykowski a subliniat importanţa Bulgariei pentru soluţionarea acestei probleme, ţară care va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului UE în luna ianuarie. Potrivit şefului diplomaţiei de la Varşovia, o întâlnire bilaterală ar putea avea loc la 15 ianuarie 2018.

La 20 decembrie, Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene să adopte o decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale Poloniei, din cauza situaţiei sistemului judiciar polonez.

Experţii Comisiei Europene afirmă că noile măsuri legislative din Polonia subminează independenţa justiţiei, oferindu-i ministrului Justiţiei dreptul de a numi şi de a destitui judecători ai instanţelor superioare. Bruxellesul denunţă şi reformele privind funcţionarea Tribunalului Constituţional din Polonia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri