Activistul anticorupţie Aleksei Navalnîi, unul din liderii opoziţiei nonsistem, a fost desemnat ieri, la Moscova, candidatul independent în alegerile prezidenţiale din martie de către un grup de iniţiativă format din aproape 750 de persoane. Rezoluţii similare au fost adoptate de grupuri iniţiativă pro Navalnîi în mai multe oraşe din Rusia.

Adunarea din capitala rusă, la care a participat şi Aleksei Navalnîi, liderul opoziției de la Moscova, s-a desfăşurat într-un cort instalat pe malul unui lac într-o pădure de agrement. Toate adunările electorale s-au desfăşurat fără incidente.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a anunţat că Aleksei Navalnîi nu poate candida, el având o condamnare penală neanulată. Acesta însă respinge argumentul ca neconstituţional. El şi-a chemat susţinătorii să boicoteze alegerile, dacă nu va fi lăsat să candideze.

În acest an, Aleksei Navalnîi a reuşit să scoată în stradă la acţiuni neautorizate împotriva puterii şi corupţiei la vârf zeci de mii de persoane.

Săptămâna trecută, referindu-se la el, preşedintele Putin a declarat că marea majoritate a ruşilor nu doresc şi nu vor permite destabilizarea situaţiei interne şi „maidane ca în Ucraina”.

Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc pe 18 martie 2018, favoritul lor absolut fiind actualul preşedinte, Vladimir Putin.

 

29 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 8 =