Caută
Close this search box.

Americanii pregătesc avioane de luptă dotate cu arma laser

Pentagonul pregăteşte testarea unui prototip de avion dotat cu o arma laser, ce poate distruge tancuri aflate la o distanţă de până la 15 km, creat de Departamentul de Aparare al Statelor Unite, conform cotidianului Telegraph.
Tehnologia ATL – sau Airborne Tactical Laser – urmează să fie montată pe un avion Boeing.

Raza laser, cu o lăţime de 10 centimetri, va încinge aproape instantaneu ţintele la temperaturi de mii de grade Celsius şi va tăia metalul.
Arma laser montată pe avioanele Boeing urmează să fie utilizată atât pe câmpul de luptă, cât şi pentru apărarea anti-rachetă.
Datorită preciziei excelente şi a acţiunii limitate la aria ţintei, este de aşteptat ca laserul să producă foarte mici pagube colaterale.

Raza laserului va putea fi ajustată, astfel încât să îi permită tragătorului să ţintească, de pildă, în rezervorul de combustibil al unui tanc pentru a-l distruge în întregime, sau să taie o anvelopa astfel încât vehiculul să fie obligat să se oprească fără ca şoferul să fie rănit.
Testele iniţiale au fost fâcute pe un Boeing 747 modificat, însă cel mai recent prototip utilizează avionul C-130H Hercules.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri