Caută
Close this search box.

ANM: Vânt şi ninsori viscolite la munte, până de Crăciun

scoli

Meteorologii au emis o avertizare de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zona montană înaltă, unde vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei. Fonomenele vor fi resimţite de vineri noaptea, de la ora 2, până duminică noaptea, la ora 22.

Foto: observator.tv

Potrivit meteorologilor, din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă până duminică noaptea, în zona montană, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp în care va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze ce vor depăşi 70 – 80 de kilometri pe oră.

Pe crestele montane înalte, viteza vântului va atinge şi 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Meteorologii anunţă că în zona montană înaltă vântul va mai avea intensificări temporare şi pe parcursul zilei de luni, 25 decembrie, spulberând zăpada.

În Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, ceea ce va favoriza formarea poleiului.

Şi în zonele joase vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 60 de kilometri pe oră, cu precădere din nord-estul şi sud-vestul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri