Caută
Close this search box.

Atenție, șoferi ! Oricare posesor auto va plăti, din 2018, între 50 și aprox 200 de euro anual

Șoferi, vi se pregătește ceva: este vorba de o nouă taxă auto, care nu va fi plătită la înmatriculare, ci mai târziu, sub forma unei taxe anuale. Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto, și va fi percepută anual, urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al autovehicului, informează site-ul profit.ro

Spre pildă, cei care au mașini cu norma de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plăti o taxă anuală substanțială, de circa 200 euro/an, iar cei care dețin mașini cu norma de poluare Euro 5 și Euro 6 vor achita în jur de 50 euro/an, conform președintelui Asociației Societăților de Service Auto, Cristian Muntean, citând cifre aflate în analiză și obținute din interiorul Ministerului Mediului, care pregătește noua taxă auto.

Noile taxe sunt prevăzute să fie introduse pe parcursul anului 2018. Guvernul a început să pregătească noua taxă auto pornind și de la argumentul că eliminarea taxei de timbru a accelerat creșterea importurilor de mașini rulate, arată în continuare profit.ro. (foto botosaneanul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri