Caută
Close this search box.

Bucureștiul s-a îmbrăcat în sărbătoare. Lumini de Crăciun în tot orașul

Iluminatul festiv din Capitală a fost aprins vineri seară, având un traseu de peste 33 de kilometri și cuprinde 59 de locații din București.

Capitala, sub asediul luminilor. Imagine din sectorul 2

„De ziua Romaniei, impodobim Bucurestiul si dam startul oficial evenimentelor dedicate sarbatorilor de iarna. In premiera, avand in vedere ca se intra in Anul Centenar – 100 de ani de la Marea Unire – tema iluminatului de sarbatori de anul acesta este inspirata din traditiile romanesti…. Doresc sa ii invit atat pe bucuresteni cat si pe turistii romani si straini sa viziteze Targul de Craciun al Bucurestiului, care are loc in Piata Constitutiei si care a devenit, in ultimii ani, evenimentul central care marcheaza sarbatorile de iarna din Capitala Romaniei”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Ornamentele de Crăciun sunt puse la dispoziție gratuit de către Luxten, Primăria Municipiului București plătind doar montarea și demontarea instalațiilor.

Tema iluminatului de sărbători este axată pe figurine luminoase inspirate din tradițiile românești: ie, clop, horă, motive tradiționale românești.

Totodată, Târgul de Crăciun organizat de PMB are loc în perioada 1 — 27 decembrie în Piața Constituției și reunește o zonă gastronomică variată cu produse specific românești, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale cu peste 100 de căsuțe, spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte.

De asemenea, in ajun de mos Nicolae, Primaria Capitalei va invita la Targul de Sarbatori-Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna! Intre 5 si 17 decembrie, in Piata Victoriei, vizitatorii sunt sunt asteptati de cele mai premiate formatiiale elevilor bucuresteni, dar si de artisti renumiti: Gaska Zurli, Maria Dragomiroiu, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Tandarica, Andra Gogan, Orchestra Nationala Valahia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri