Caută
Close this search box.

Câțiva pași pentru a fi în siguranță în mediul online. Toată lumea ar trebui să-i parcurgă

În epoca în care aproape toate informaţiile noastre sunt accesibile pe internet, prin intermediul diferitelor conturi pe care le deținem în lumea digitală, devine tot mai importantă și mai necesară protejarea acestor date. Există câțiva paşi pe care ar trebui să îi urmăm ca să evităm spargerea conturilor noastre şi accesarea datelor personale de către persoane neautorizate.

1. Utilizează o modalitate de accesare a conturilor tale în doi paşi. Astfel, după introducerea parolei, vei fi nevoit să introduci şi un cod pe care îl primeşti prin SMS. Aşadar, chiar dacă cineva îţi află parola, acea persoană nu va putea să intre pe căsuţa ta de e-mail sau pe contul tău de Facebook.

2. Asigură-te că smartphone-ul tău este securizat cu o parolă mai complicată, astfel încât să fie dificil de ghicit. Există 1.000.000 de combinaţii de şase cifre pe care le poţi folosi ca parolă la telefonul tău, combinaţii care îţi protejează datele mult mai bine decât cele 10.000 de parole care pot fi obţinute cu doar patru cifre.

3. Foloseşte parole diferite pentru fiecare cont în parte. Astfel dacă cineva îţi ghiceşte parola și intră pe unul dintre conturile tale iar apoi încearcă să intre şi pe celelalte, va fi imposibil.

4. Expediază  mesaje text private. Majoritatea conturilor permit criptarea mesajelor pe care le trimiţi, astfel încât oferă şi mai multă protecţie informaţiilor personale.

5. Accesează-ţi conturile şi caută informaţii pe modul incognito. Totuşi, există browsere care nu îţi oferă atât de multă securitate nici măcar în modul incognito. Exemplul este Google Chrome. Căutările incognito realizate cu acest browser pot fi văzute de furnizorii serviciului de internet, de angajatori, de administratorii reţelei şi de cei de la Google.

Sursa: http://www.gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri