Caută
Close this search box.

Cineastul Luc Besson își va vâna căprioarele de pe proprietate

Acuzaţi că distrug terenurile agricole din jurul proprietăţii regizorului francez Luc Besson din departamentul Orne, cerbii şi căprioarele vor fi la propriu în bătaia puştii în următoarele două luni.

Cerb de pe proprietatea regizorului Luc Besson

Vânătorii au fost autorizaţi să ucidă între şase şi nouă cerbi dintre cele 80 de exemplare de pe proprietatea pe care o deţine Luc Besson în La-Trinité-des-Laitiers (Orne). Un acord în acest sens a fost încheiat în 11 decembrie între cineast şi pasionaţii de vânătoare şi agricultori, informează 20minutes.fr.

Regizorului i s-a reproşat că adăposteşte pe proprietatea sa zeci de cerbi şi căprioare, care provoacă daune pe terenurile învecinate. Luc Besson a făcut în cele din urmă, la 25 octombrie, o cerere oficială pentru un plan de vânătoare, adresată Federaţiei departamentale a vânătorilor din Orne.

Comisia districtuală pentru vânătoare şi faună sălbatică a dat aviz favorabil pe 13 noiembrie, iar planul de vânătoare a fost validat pe 21 noiembrie de către prefectul departamentului, Chantal Castelnot.

Sesiunea de vânătoare ar urma să înceapă înainte de sfârşitul acestei luni şi să înceteze la 28 februarie. Responsabilitatea operaţiunilor îi va reveni lui Besson, care le-a autorizat, dar serviciile specializate ale statului şi poliţia le vor monitoriza şi vor putea să intervină, dacă este necesar.

Foto: actu.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri