Caută
Close this search box.

Dana Ortelecan: ”Culoarea este muzica ochilor,,

Mulți oameni care practică tot felul de meserii, ocupă cele mai diverse poziții în societate, dar au o mare iubire secretă care se numește Doamna Pictura.

Ei merg zilnic biroul lor, ori în alt loc pentru o viață care doar aparent este foarte importantă pentru ei. Visul lor trăiește cu intensitate în alte dimensiuni, iar atunci când au puțin timp, fac saltul în lumea lor adevărată.

Un asemenea personaj este și doamna Dana Ortelecan, din Alba Iulia.

Pentru cititorii fideli, ori ocazionali ai Agenției de presă a societății civile Magna News, am solicitat o mărturie a sa, chiar în acest sens. A răspuns cu mare amabilitate și iată ce am obținuț:

”Mă numesc Dana Ortelecan, născută și stabilită în Albă Iulia, căsătorită și mama unui fiu.

Am iubit dintotdeauna desenul/pictura, deși în prezent lucrez ca economist, pe lângă această activitate, am încercat să pictez de câte ori îmi permitea timpul, având o viața artistică, mai ales în ultimii zece ani, timp în care am realizat unsprezece expoziții personale și mai multe expoziții de grup în țară și străinătate.

Pentru a progresa și a evolua în acest domeniu am absolvit în luna iunie 2017 Masterul în Arte Vizuale – specialitatea Pictură la Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca, clasa profesor Marius Bercea și Ioan Sbarciu.

Am ales să mă exprim prin pictură, deoarece am iubit de mică desenul, urmând în timp să îndrăgesc culoarea, care este pentru mine o muzică a ochilor.

Inspirata din perioada impresionistă și postimpresionista m-am exprimat câțiva ani abordând aceste stiluri, în prezent folosind o îmbinare a acestora cu elemente de abstract. Lucrările mele într-o reprezentare figurativă, folosind tehnică uleiului pe pânză sunt realizate într-o pensulație în straturi groase, unele, iar altele folosind o tehnică mixtă, redând volumul în pictură prin suprapunerea de laviuri colorate.

Subiectele abordate în lucrări sunt diverse, de la peisaje citadine, portrete, compoziții cu personaje, natură statică, etc..toate fiind rezultatul unor încercări și căutări continue, neexistând un punct final, ceea ce este cu adevărat interesant în arta.

În lucrările mele prefer să lucrez pe suprafețe medii și mari deoarece permit o mai mare libertate în redarea subiectului ales și desigur au un mai mare impact asupra privitorului.

Pictura este pentru mine mai mult decât o pasiune, este un mod de viață, mă văd peste zece ani, la fel, pictând mai mult, și lucrând mai puțin sau chiar de loc în alte domenii.

Urez cititorilor d-voastră, ce-mi urez și mie, mai mult timp pentru activitățile spirituale, curaj și perseverență în a-și îndeplini visul sau talentul.:-),,

Sigur, acestea sunt doar cuvintele. Dar, mai importante în cazul nostru sunt imaginile realizate la șevalet. O stradă cu clădiri vechi în care au fost trăite multe vieți pline de pasiune, un portret de domnișoară aflat la prima dragoste adevărată, doi oameni se întâlnesc, el și ea, chiar în momentul în care bărbatul își scoate masca și se întrevede chipul său adevărat sunt doar câteva subiecte asupra cărora marele talent al Danei Ortelecan se vede cu ochiul liber, încă de la mare distanță. Dacă ne apropiem doar puțin, sigur se vede deja o mână sigură de acum, o experiență acumulată în viața unui pictor realizat, care și-a demonstrat din plin vocația pe parcursul celor 11 expoziții personale, ori în manifestări de grup în România sau alte state.

Protagonista acestor rânduri a făcut cititorilor o urare superbă. Acum este rândul meu ca, în numele dumneavoastră, dar și al meu personal să îi urez, în mod neformal, zile frumoase în luna cadourilor, sărbători de iarnă trăite intens alături de cei dragi, iar anul 2018, precum și următorii să îi aducă sănătate și bucurii adevărate pe toate planurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri