Caută
Close this search box.

Decesul Regelui Mihai, în presa internaţională

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre moartea Regelui Mihai.

„Fostul rege al României Mihai a murit în Elveţia la vârsta de 96 de ani”, titrează agenţia Reuters.

„România: fostul rege Mihai, care a condus ţara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a decedat la vârsta de 96 de ani”, a scris agenţia Associated Press.

„A murit în Elveţia monarhul destituit de regimul comunist”, a titrat publicaţia elveţiană TicinoNews.

„Fostul Rege Mihai I al României a murit”, relatează cotidianul francez Liberation.

Informaţia despre moartea Regelui Mihai este difuzată de numeroase publicaţii din toate ţările europene şi din Statele Unite. „Ultimul rege al României a murit”, a relatat Deutsche Welle.

„Fostul rege al României Mihai I a murit. Ultimul rege al României a decedat marţi la vârsta de 96 de ani (…)”, scrie revista Bild.

„Regele Mihai, membru al Casei Regale Hohenzollern şi unul dintre verii îndepărtaţi ai Reginei Elizabeth a II-a, era unul dintre ultimii membri supravieţuitori ai monarhiilor Europei din perioada interbelică şi postbelică. (…) Exilat de comunişti în 1948, a petrecut zeci de ani în exil înainte de a reveni în ţara natală în contextul destrămării Blocului sovietic. Treptat, a asumat rolul neoficial de diplomat, contribuind la admiterea României în NATO, în 2004, şi în Uniunea Europeană, în 2007”, comentează cotidianul american The Washington Post.

Un răspuns

  1. Un deceniu de domnie, jumatate de secol in exil(…)___––____Si Spania a fost lipsita de Monarhie(1931-1975) chiar mai mult decat Romania(1948-1989, an cand -efectiv- se putea reveni la Monarhie), insa Spania a avut un real GENERALISIMO(Franco) si nu „generali” de mucava si carton presat(adica caprari cu diploma), cum are Romania, asa ca el insusi a pus bazele reantoarcerii la Monarhie, in ultimii sai ani (de dictatura, e adevarat) actualul Rege a avut permisiunea sa ia decizii la nivel suprem, in timp ce revenise din Italia pentru a urma scolile militare, asa cum cerea eticheta Caselor Regale.Ex-regele mihai-absolut cu parere de rau o spun- a taiat frunze la caini prin Anglia si Elvetia, el trebuia sa fie din prima luna pregatit sa revina pe tron si trebuia sa fie pregatit total, adica un GUVERN DIN DIASPORA, complet si macar cateva duzini de investitori de marca, plus aranjamente monetare cu celelalte Monarhii, pentru ca odata venit in tara sa cumpere statii TV si radio, ziare , etc. , pentru ca puterea este a celui care are la discretie INFORMATIA si PROPAGANDA…Din pacate el a revenit in tara precum Maica Tereza, cu sticle de ulei si haine second hand, practic el a demonstrat ca numai intamplator ” a fost candva , rege”…Ce a urmat dupa, a fost chiar si ma dezastruos, toata aura lui a fost facuta-de el insusi- praf si pulbere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri