Caută
Close this search box.

Efect devastator al modificărilor din legile justiției, asupra anchetelor penale în curs

codruţa kovesi

Nu e de glumă. Modificările din ultima vreme aduse legilor justiției pot avea un efect distrugător asupra anchetelor penale în curs. Iată o declarație, pe cât de tranșantă, pe atât de directă și îngrijorătoare.

”Este vorba de un efect devastator asupra anchetelor penale pentru că se elimină foarte multe din instrumentele pe care anchetatorii le au. Aceste modificări nu vor afecta doar procurorii și judecătorii, ci și societatea. Dacă noi vom primi o sesizare că un primar cere mită pentru contracte, noi trebuie să anunțăm aceste persoane că am primit o sesizare. Voi vă dați seama că în aceste situații nu vom mai face niciun fel de investigații și astfel persoanele vor rămâne nepedepsite”, a declarat procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, în direct la postul Realitatea TV.  (foto evz.ro)

2 răspunsuri

  1. Nu am zis niciodata ca nu ar trebui sapat si la afacerile acestei Laura, insa pana acum ea pare a fi o adevarata speranta pentru adevarata Justitie, distrugerea acestui DNA sau intratul pe labele dragno-taritzenilor, ar fi un dezastru pentru Romania, chiar ca si concept statal…Dar si laa acest punct in timp si de criza, slanina ranceda a Sibiului se face ca nu observa la ce scala s-a ajuns, el ar trebui sa intervina masiv , pur si simplu ar trebui sa-l demita pe pm -u, sa dizolve parlamentul si sa organizeze ASAP anticipate, iar in scurtul interval sa conduca prin dcrete, prin care trebuie sa interzica accesul la parlament9si orice functie mai inalta) a oricarei persoane care deja a fost in acea funtie, sa limiteze numarul la o suta membri si alte asemenea masuri, care ar salva natia…Insa el este la fel de criminal ca si toti ceilalti din imensa conducere a tarii, asa ca lucrurile se vor rostogoli cu si mai mare viteza spre fundul prapastiei, ei-oricum- sunt burduJiti cu milioane de euro, asteapta momentul cand isi vor lua zborul spre paradisurile unde au banii stocati…///2-Iohannis CRITICĂ adoptarea Codurilor Penale: ”Sunt făcute cu prea mare vitezătoate trec cu mare viteza, pentru mintea sa melceasca, bine adapostita intre oase mai groase decat usa seifului trezoreriei, toate trec cu viteza pentru un crieras care pluteste in trigliceride, numai zilele dintre vacante , abia trec…Auziti, milogul nenorocit , el „nu poate DECAT sa recomande…”, pai daca asta e toata putereea unui pres-edinte, la ce bun atata cheltuiala cu a asemenea jivina?
    ar daca tot se da mare neamtz, de ce nu ia exemplul Elvetiei, unde populatia vorbeste majoritar germana(dublu fata de franceza si italiana, la un loc), deci si modul lor de gandire este german(ordine si disciplina) si sa impuna -pt. ca are puterea legala- un sistem asemanator…Aaaaaa, nu se poate pentru ca noi avem cel putin 2 MIII de parlamentari, raportat la elvetieni, prin prisma numarului de populatie si MAI ALES a complexitatii economice , si inca un MAI ALES, prin prisma EFICIENTEI, adica a profitului,care la elvetieni chiar se imparte in mod echitabil INTREGII populatii a tarii….Aaaaa, dar parlamentarii lor NU au birouri centrale, NU au staff si secretare, NU au masini si soferi la dispozitie, NU au salarii exorbitante (ci doar un fel de indemnizatie-ei traiesc din afacerile PROPRII si legale), ei AU doar un lap-top, pentru inregistrarea activitatii, etc. si NU stau toata ziua in capitala, ci se intrunesc in plen, periodic, sau cand este cazul…Asa se face-ACESTA ESTE ADEVARUL SI BAZA SUCCESULUI- ca o tara nici cat un sfert din Romania, insa cu densitate peste dublu, are un GDP nominal de peste 80 MII euro/cap, iar distributia este absolut echitabila, cei mai saraci elvetieni traiesc mult, mult, mult mai bine decat varful asa-zisei clase de mijloc din Romania…Asta doar pentru a lua in comparatie tot o republica, dar daca ne-am compara cu Olanda, Suedia sau Norvegia???Banditul suprem nu „misca ” nimic, pentru ca el este precum petre roman& comp., sistemul actual le asigura lor continuitate si avantaje enorme, nemeritate absolut, dar din pozitia oficiala, ei isi permit orice, nu exista nicio autoritate care sa-i intrebe ce si cum, pentru ca spre deosebire de Monarhie, unde autoritatea suprema DOAR pare a fi a Monarhului, in republicile tip Romania, prese-edintele chiar este un rege, adica cu puteri si avantaje supreme, insa neancoronat, iar in Monarhii vocea poporului este cea care dicteaza, in republica de tip romanesc, aceasta voce doar mimeaza acest lucru , de fapt este permanent incalcata de „alesi”…Vezi cazul parlamentului de 300 membri, care -ulterior- a devenit aproape dublu..

  2. Iar daca comparam situatia cu republica republicilor(ca sa zic asa), cu USA, poporul roman SUPORTA aprox. NOUA MII de sparlamentari, asta raportat la nr. populatie, dar -raportat la complexitatea sociala si a relatiilor economice cat si la eficienta, practic poporul roman SUPORTA, peste CINZECI MII DE parlamentari, numar care trebuie marit, pentru ca congesmenii americani nu au masini si soferi date de guvern, ci le suporta din propriul buzunar(sau partid)…Dar chiar si comparand la modul sec , numerele, USA are 535 membri ai congresului(parlamentari) iar Romania 588…Dar sa ramanem la adevarul care conteaza, Romania suporta un numar impresionant de parlamentari si alte diverse functii si pozitii in politica si administratie, iar acestia colecteaza direct, o suma imensa din PIB, iar datorita imensei coruptii la varf, ei colecteaza -si indirect- o alta uriasa suma, practic sub 0,2%(doi la mie) din cetatenii romani, detin subzistenta a peste 75% din romani, un procent de peste 20% sunt -cat de cat- bine(in general) dar pot fi oricand trecuti in clasa saracilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri