Caută
Close this search box.

Emanuel și Dan Picu trăiesc magia muzicii în ritm de gospel

Muzicieni cu har

Stimați cititori, acum, la final de an, trebuie să vă mărturisesc faptul că mare a fost bucuria atunci când am avut ocazia să cunosc profesioniști în domeniile lor de activitate. Trăim cu toții o perioadă în care abundă colindele, concertele dedicate acestor sărbători de iarnă ce se apropie cu pași mari de sufletele noastre.

 

Frati Picu
Ei traiesc gospel

Am asistat și la concertul-eveniment susținut de frații Emanuel și Dan Picu. Adică, cei care au ca nume de scenă New Levites. Rar am văzut în sală spectatori mai entuziasmați pentru ce au urmărit pe scenă.  Lângă mine, o doamnă își ștergea cu batista lacrimile de emoție…

Am ținut mult să îi cunoașteți și dumneavoastră pe cei doi artiști. Am solicitat un interviu, iar Emanuel Picu a răspuns cu mare amabilitate acestei invitații.

Pentru început,  vă rugăm să vă prezentați

Suntem formația New Levites din București, abordăm exclusiv genul gospel, cântam sub acest nume de peste 13 ani (2004), iar componența este următoarea: Dan Picu (voce, percuții) & Emanuel Picu (voce, ghitară).

Gata, a venit muzica de calitate
Foto: Arihiva peronala Picu

Cum a fost făcută de apropierea de muzica?

 

Apropierea am avut-o din copilărie, am fost o familie muzicală, fără însă a avea studii în acest sens, dar aprofundarea matură și profesională a început cu 15 ani în urmă, când am ales această vocație și nu meserie.

 

Muzicianul, artistul în cazul de față, nu trebuie să perceapă arta ca pe o meserie, dacă n-ai vocație, ești terminat, ești gol, faci ca lucrurile să se întâmple degeaba, totul are doar o valoare aparentă, nimic nu-i veridic, iar tonul sună fals.

Care a fost ce mai mare reușită ?

 

Deoarece muzica noastră – gospel  este de sorginte spirituală, considerăm că cea mai mare realizare este oportunitatea de a prezenta prin intermediul cântecelor noastre, scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu către toți oamenii.

Din punct de vedere al realizărilor artistice profesionale, enumerăm acum doar câteva de anul acesta: nominalizarea la Premiile Muzicii Country de la Nashville-USA- secțiunea gospel/blues, participarea la numeroase festivaluri naționale și internaționale, apariții la posturi de televiziune, în țara noastră, dar și în Statele Unite ale Americii, în cadrul unor emisiuni cunoscute de profil, dar și susținerea a numeroase concerte – aproximativ 50 –  într-o perioada de circa 12 luni.

 

Dar care a fost cel mai dificil moment din carierea dumneavoastră ?

 

Momente dificile au fost extrem de multe, pe care, doar cu ajutorul lui Dumnezeu, secondat de familie și câțiva prieteni adevărați, am reușit să le trecem, dar odată depășite, ele au reprezentat etape de întărire a caracterului nostru, de determinare pentru a ne continua misiunea.

 

Care sunt discurile voastre scoase până în momentul de față ?

 

 

2008 – Cântec nou…într-o lume cenzurată!”

2009 – Drumul Magilor

2012 – Gospel Stories 1

2014 – DVD Concert Aniversar 10 ani

2015 – Gospel Stories 2

2015 – DVD Christmas Concert – New Levites & Friends

2016 – True Story/Povestea Adevărată
Unde faceți Crăciunul ? Dar Anul Nou ?

 

Sărbătoarea Nașterii Domnului începe de dimineața cu participarea la slujba specială, după care continuă într-un mod absolut decent cu familia, deoarece, dincolo de mese bogate, acest Praznic Special trebuie să însemne mult mai mult pentru inimă decât pentru stomac, iar trecerea dintre ani o sărbătorim doar cu prietenii apropiați, încercând să analizam și să ne bucurăm mulțumiți de ceea ce Dumnezeu ne-a dat.
Unde vă vedeți peste 10 ani, din punct de vedere muzical ?

 

Greu de spus…..unde nu ne-am văzut nici în urmă cu zece ani…totul depinde de ceea ce alegi la momentul oportun, iar aceste alegeri trebuie făcute cu înțelepciune.

Este o întrebare la care doriți să răspundeți și nu a fost pusă ?

Să zicem că întrebarea ar fi aceasta: care este impactul pe care îl aveți față de cei care vă asculta cântecele? Deoarece muzica noastră se adresează, în primul rând,omului căutător de cer, de divinitate, de Dumnezeu, de Adevăr, încercăm să ducem către el doar limbajul iubirii christice absolute, să le vorbim despre speranță, bucurie, încredere.

 

La final, înainte de a va mulțumi în mod neformal pentru acest interviu, vă rog să adresați un cuvânt de salut cititorilor, acum la final de an.

 

Îi salutăm din inimă pe cititorii, dorindu-le totodată ca aceste Sărbători să îi apropie mai mult de Dumnezeu, iar latura materială să nu mai primeze așa de mult în viețile lor. Pe de altă parte, le dorim cititorilor să își aleagă cu grija muzica pe care o ascultă, cărțile pe care le citesc, pentru că acestea pot fi faste sau distrugătoare pentru caracterul fiecăruia în parte .
Ne puteți găsi pe www.newlevites.com și www.facebook.com/thenewlevites
La final, vă mulțumim dumneavoastră pentru oportunitatea de a ne adresa cititorilor Agenției de presă a societății civile Magna News.

Toate cele bune în Sărbători cu liniște și pace!

 

 

Acestea au fost cuvintele. Acum, urmează cu adevărat… muzica. Pentru că eu apreciez mult acești profesioniști ai armoniilor muzicale, am formulat o invitație pentru ei să participe la o întâlnire de suflet a colegilor din agenția noastră de presă. Iar vestea cea mare este că ei au acceptat, cu plăcere.

 

O să fie ceva memorabil, cu siguranță! Trebuie să pregătesc musai și papionul, așa cum poartă într-o imagine alăturată Emanuel și Dan Picu, adică ….. New Leeeeeeviiiiiiiiiiiiiiiiiteeeeeeeeeeeeeees! Să vă simțiți bine toată viața!

 

 

 

Muzicieni cu har
Ei ne fac viata mai frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri