Caută
Close this search box.

Experimentul care i-a șocat pe toți: Rogozin a permis ”înecarea” unui câine pentru ”salvare” de vieți

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a demonstrat președintelui sârb Aleksandar Vučić cea mai recentă ”inovație” rusă – un lichid special, datorită căruia este posibilă respirația sub apă. Pentru a demonstra această tehnologie, oamenii de știință ”au înecat” un câine într-un rezervor care conținea acest lichid, scrie Romania Military.

Presa rusă scrie că anume Dmitri Rogozin a fost cel care a permis acest experiment. După ce au fost făcute publice aceste imagini, internauții s-au revoltat pe rețelele de socializate și și-au manifestat nemulțumirea față de tortura aplicată animalelor. La rândul său, Dmitri Rogozin a reacționat și a menționat pe rețelele de socializare că totul se face pentru ”salvare de vieți”.

În imaginile de mai jos vedem cum un câine este băgat cu capul în jos într-un vas plin cu lichid saturat cu oxigen. Animalul este panicat și încearcă să scape din apă, însă la scurt timp, începe să respire sub apă cu botul deschis.  După experiment, câinele este scos și scuturat tot cu capul în jos. Toți ce prezenți la acest experiment s-au arătat satisfăcuți.

În filmul The Abyss al regizorului James Cameron există mai multe scene cu privire la folosirea acestei tehnologii de respirare în lichid: un personaj chiar se scufundă – ficțiune – la sute de metri adâncime într-un costum de scafandru inundat cu acest lichid fără să sufere de compresia plămânilor; The Abyss prezintă de asemenea o scenă  – reală – cu un șobolan scufundat și care respiră normal în lichid fluorocarbon (Perfluorodecalin C10F18).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri