Caută
Close this search box.

Familia cu poalele în cap: scrisoare deschisă a tatălui Prigoană împotriva mamei Bahmuțeanu

Vă prezentăm mai jos un comunicat de presă emis de Silviu Prigoană. Aici, Prigoană se plânge de faptul că Adriana Bahmuțeanu a câștigat un proces prin care copiii lor, Maximus Mihai Prigoană și Eduard Gabriel Prigoană, nu vor merge la Școala Britanică din București, cum vrea tatăl Prigoană, ci la Școala 150, cum vrea mama Bahmuțeanu. Și dăi… și plângi… Iată textul:

”Între mine și mama fiilor mei s-a purtat un proces legat de școala pe care o vor urma aceștia. Eu am ales Școala Britanică din București – unde copiii mei au fost admiși ca bursieri cu bursa integral, până la finalizarea cursurilor liceale inclusiv. Mama nu a fost de acord cu soluția mea și a ales școala 150 din București.

Prin decizie definitivă, instanța a dat câștig de cauză mamei. Așadar copiii vor urma, la cererea mamei, cursurile Școlii 150, până la parcurgerea pregătirii  gimnaziale, fără a avea o perspectivă asupra celor liceeale, în locul urmării cursurilor Școlii Britanice din București, în mod continuu, până la finalizarea cursurilor liceale, cum mi-ași fi dorit eu.

Consider cu deplină convingere această soluție – fondată exclusiv pe voința mamei cu care copiii mei locuiesc – ca fiind extrem de prejudiciabilă pentru aceștia.

Arată că, deopotrivă cu respectarea hotărârii judecătoresti, voi proceda în continuare la folosirea tuturor căilor legale pentru a asigura copiilor mei altfel de condiții de viață și educație, inclusiv prin exercitarea căilor de atac premise de lege, precum și prin promovarea unor noi acțiuni.

Prezentul comunicat de presă este expresia imposibilității mele de a mă împaca cu gândul că cei doi fi ai mei vor fi lipsiți, ( prin voința mamei și printr-o hotărâre judecătorească – pe care o respect, dar nu o împărtășesc – care dă prevalență acestei voințe în contra interesului superior al copiilor)  de condițiile de educație de care s-ar fi bucurat la școala aleasă de mine, condiții care s-ar fi subsumat fără putință de tăgadă obiectivului urmărit – punerea bazelor unei pregătirii școlare temeinice, multivalente și deplin recunoscute pe plan intern și internațional.

Nu pot să nu-mi exprim îngrijorarea și dezamagirea că, (o dată cu hotărârea judecătorească sus menționată, hotărâre pronunțată urmare a unui dezinters vădit manifestat de judecătorii cauzei în analizarea oricărui argument prezentat de mine, inclusiv în timpul concluziilor pe fond, dezinteres și blazare împotriva cărora mă voi plânge pe toate căile legale) copiii mei vor merge la Școala 150, școală atât de remarcabilă încât de curând Directoarea acesteia a fost demisa de Primar pentru grave nereguli constatate în această unitate de învățământ. Așa cum rezultă și din cele ce pot fi citite pe http://www.sursazilei.ro/primarul-daniel-florea-manager-interimar-al-unei-scoli-dupa-ce-directoarea-demisa-si-batut-joc-de-copii-si-cladire/. Și școala unde se vor forma în mediul de educație evocat în apărările mele cu trimitere la susținerile unui erudite în materia învățământului românesc, critic redutabil al acestuia, profesorul Florin Colceag. Sens în care fac trimitere la sursa de informare: http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/reforma-educatiei-interviu-cu-antrenorul-de-genii-profesorul-florin-colceag-486949.
Mentionez că în dosarul nr.17641/302/2015 al Judecatoriei Sectorului 5 București, Școala Britanică (British School of Bucharest – prin Fundația “CRAWFORD HOUSE ”) a răspuns în detaliu cererii instanței confirmând existența, consistența și întinderea burselor, răspuns de care instanța a ținut cont, reținând realitatea existenței acestora. De asemenea, în apel, mama copiilor a făcut o adresa către aceeași instituție, care i-a răspuns în același sens. Pot pune la dispoziție acest răspuns, depus în instanță de chiar mama copiilor. Din care se vede clar că, în postarea căreia răspund prin prezenta, unde bagatelizează bursele acordate, pur și simplu afirmă un cras neadevăr. Probabil că justificare superfluă dealtfel a atitudinii sale. Lecturarea în paralel a celor doua înscrisuri – postarea mamei fericite și răspunsul oferit de instituția de învățământ referită – arată cu claritate neadevărul și disimularea evidentă a realității, poate și pentru împăcarea în vreun fel a propriei conștiințe.

Închei întrebându-mă cum poate cineva acționa total împotriva interesului propriilor copii, doar pentru a-și satisface orgolii și frustrări dincolo de orice acceptabilitate? Așa cum face mama fiilor mei care și-a dorit acest final, dezastruos în opinia mea pentru copii, final pe care acum îl celebrează. Iată, a caștigat, pentru copiii ei, să nu meargă, cu bursa completă, până la finalizarea cursurilor liceale, la Școala Britanică din București. Ce bucurie imensă pentru o mama, nu-i așa?”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri