Caută
Close this search box.

Gabriela Pîrvuleț Aramă și pictura care vindecă

Doamna Gabriela Pîrvuleț Aramă este unul dintre creatorii care prin tot ce fac, în materie de artă vizuală, aduc un strop de sănătate pentru sufletele și trupurile semenilor.

Pictorita Gabriela Pirvulet Arama
Foto: Magnanews

Iată pentru început, un interviu cu opiniile sale în domeniu:

   Multe din lucrările dumneavoastră au fost achiziționate de centre medicale. Este un exemplu de cromoterapie. Ce ne puteți spune în acest sens?

     O parte din lucrările cu tematică medicală înfrumusețează acum pereții laboratorului unei policlinici din Constanța. Deci la ele nu are acces decât personalul din laborator. Din punctul meu de vedere, tablouri cu imagini frumoase ar putea fi puse peste tot, în policlinici, spitale și mai ales în secțiile de copii. Este un subiect pe care eu l-aș dezvolta foarte mult.  O parte din lucrările mele cu tematică medicală înfrumusețează acum pereții laboratorului unei policlinici din Constanța. Deci la ele nu are acces decât personalul din laborator. Dar, cromoterapia este reală și se poate pune în practică chiar cu ajutorul nostru, al pictorilor.

Lucrare de Gabriela Aramă
Foto: Magnanews

     Picturile bucură ochii și sufletul  oricui. Artistul se bucură în momentul realizării unei lucrări și dorința lui cea mai mare este ca lucrările sale să fie văzute de cât mai multă lume. Este dorința dar și frica de felul în care va fi percepută lucrarea lui și el ca persoană. Cât despre oamenii suferinzi, consider că orice pată de culoare și de frumusețe ar putea să le distragă măcar puțin gândul de la suferința lor. Lucrările mele, chiar dacă au o tematică puțin înfricoșătoare și necunoscută, au totuși un mesaj. Prin ele, eu  încerc să dovedesc, că acele celule sau mucegaiuri sau microorganisme există peste tot, în noi și în jurul nostru. Și e mai bine să le cunoaștem decât să le ignorăm. Totodată, lucrările mele sunt foarte colorate, pot fi considerate decorative, sau te pot duce cu gândul de la microcosmos la macrocosmos, o lume în care putem visa.

Locuiți la Constanța acum. Apropierea de mare a marcat evoluția dumneavoastră artistică ? Cum putea arăta pictură unui care stă la munte?

Sunt născută la munte, de aceea muntele mă va fascina întotdeauna și totuși doar marea îmi dă sentimentul înfricoșător și liniștitor totodată, de nesfârșit, de eternitate, de viață mereu reînnoită. Și cum am spus cu altă ocazie, mă văd, în viitor, doar la malul mării pictând.

Ce spun băieții dumneavoastră de aceste tablouri ?

    Băieții mei sunt cei mai sinceri susținători și critici totodată. Lui Radu îi plac picturile mele „organice„(așa le numește), el însuși fiind plin de creativitate. Iar Alexandru, care are un talent deosebit la desen, este un bun sfătuitor și el este cel care mă încurajează  mereu.

Ce spune acum soțul ? Vă mai ajută la gospodărie să aveți mai mult timp pentru artă ? Sau…

 Despre soțul meu pot să spun doar atât: dacă el nu era așa cum este, eu nu aș fi fost ce sunt.

 Care credeți că este viitorul artiștilor care se ocupă de bio-art? Din punctul meu de vedere, este o zonă cu resurse nebănuite.

 Curentul Bio – art a apărut recent și ca orice lucru de început, percepția lui este diferită chiar și în rândul artiștilor plastici. Resursele Bio-art sunt întra-devăr nelimitate, însă accesul la acestea este mult mai anevoios în comparație cu sursele de inspirație pentru pictura clasică.Pentru artiștii bio- art sursele de inspirație sunt mai mult de natură științifică, sunt legate de natură și de ceea ce ne înconjoară, privite cu ajutorul  mijloacelor tehnice.  

Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsurile dumneavoastră. Să fiți sănătoasă împreună cu toată familia dumneavoastră așa frumoasă și să aveți ocazia să lucrați pentru a bucura și alți oameni, pentru a ajuta pe cei suferinzi să se restabilească .

Acestea au fost cuvintele dialogului.  În continuare, lucrările sale, acolo unde sunt prezente fac bine sufletelor, iar apoi și trupurilor.

Să precizăm acum faptul că doamna Gabriela Pîrvuleţ Aramă este absolventă a Facultăţii de Arte Vizuale din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, cu master în arte plastice din anul 2013 şi membru stagiar în UAP România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri