Caută
Close this search box.

General SUA avertizează trupele americane: Vine un război!

Comandantul Corpului de puşcaşi marini ai SUA, generalul Robert Neller, a avertizat trupele americane staţionate în Norvegia că „vine un război” şi le-a cerut să fie pregătite, relatează Fox News.

FOTO: presstv.com

„Sper să mă înşel, dar vine un război„, le-a spus generalul Robert Neller militarilor americani cantonaţi la o bază din Norvegia, în apropiere de oraşul Trondheim (vest), în timpul unei vizite efectuate joi acolo.

„Sunteţi într-o luptă aici, o luptă informaţională, o luptă politică, (doar) prin prezenţa voastră”, a adăugat el, potrivit portalului Military.com, citat de Hotnews.

Neller a menţionat posibilitatea ca în viitorul apropiat Rusia şi teatrul din Pacific să fie următoarele zone majore de conflict.

Mai mult, comandantul Infanteriei Marine americane a afirmat că SUA şi-ar putea muta atenţia din Orientul Mijlociu spre Europa de Est, menţionând conflictele Rusiei cu Ucraina şi Georgia drept justificare.

El a averizat puşcaşii marini că ar trebui să fie pregătiţi pentru o „luptă babană” la orizont.

Şi sergentul-major Ronald Green a avut un ton similar.

„Nu uitaţi de ce vă aflaţi aici”, a spus Green. „Ei sunt cu ochii aţintiţi. La fel cum voi staţi cu ochii pe ei, şi ei stau cu ochii pe voi. Avem 300 de puşcaşi marini aici; putem ajunge de la 300 la 3.000 peste noapte; putem ridica ştacheta”, a continuat el.

Avertismentele au venit cu o zi înainte ca secretarul american al Apărării, Jim Mattis, să le transmită la rândul său trupelor de la baza militară americană Fort Bragg (Carolina de Nord) că „nori de furtună se adună” deasupra Peninsulei Coreene.

Rămâne însă neclar dacă aceste comentarii au fost mai mult decât o retorică motivaţională, notează Fox News.

Sursa citată mai menţionează că sosirea lui Neller şi Green în Norvegia a coincis cu sporirea tensiunilor dintre SUA şi aliaţii NATO, pe de o parte, şi Rusia, pe de altă parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri