Caută
Close this search box.

George Maior: „Regele Mihai I a fost o personalitate istorică nu numai pentru România, ci şi pentru relaţiile româno-americane”

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a susţinut o conferinţă la George Washington University, prilej cu care a transmis un mesaj de condoleanţe în contextul trecerii în nefiinţă a fostului Suveran al României, Majestatea sa Regele Mihai I.

“Am primit cu profund regret vestea morţii Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Ultimul Suveran al României a fost o personalitate istorică nu numai pentru România, ci şi pentru relaţiile româno-americane. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în calitate de şef de stat, a fost artizanul alăturării României Puterilor Aliate, salvând ţara de la distrugere. De asemenea, s-a opus instaurării comunismului în România după 1945, fiind nevoit să plece în exil. În conştiinţa lumii, Regele Mihai rămâne, aşa cum au confirmat mulţi istorici, Suveranul care a scurtat cel de-al Doilea Război Mondial cu cel puţin şase luni, salvând astfel numeroase vieţi.  

Sincere condoleanţe Familiei Regale în aceste clipe de mare durere.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul de condoleanțe al ambasadorului României în Statele Unite ale Americii.

Sursa: Ambasada României la Washington

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri