Caută
Close this search box.

Groaznic: Administrația Trump vrea separea copiilor migranţilor clandestini de părinţii lor

Administraţia Donald Trump intenţionează să-i separe pe copiii migranţilor de părinţii lor atunci când familiile sunt arestate fără documente la sosirea în Statele Unite, într-un efort de descurajare a imigraţiei ilegale, au informat mai multe mass-media americane citând oficiali sub rezerva anonimatului, relatează AFP.

Foto: pbs.org

Ministerul Securităţii Interne din SUA (DHS) „a examinat schimbări de procedură, de politică, de reglementare” pentru a combate imigraţia ilegală şi anumite măsuri „au fost aprobate”, a declarat fără alte detalii Tyler Houlton, purtătorul de cuvânt al DHS, pentru Washington Post.

Mai mulţi oficiali ai DHS, serviciilor de imigraţie (ICE) şi de la Casa Albă au menţionat sub rezerva anonimatului pentru publicaţiile Washington Post şi New York Times (NYT) o propunere care ar viza familiile.

În prezent, prezenţa minorilor limitează legal capacitatea serviciilor de imigraţie de a menţine familiile în centre de detenţie. Părinţii şi copiii lor sunt de obicei eliberaţi rapid după arestare cu obligaţia de a se prezenta apoi în faţa unui judecător.

Propunerea menţionată de oficiali ar avea drept scop separarea părinţilor de copii pentru a-i putea menţine în detenţie, în timp ce copiii vor fi luaţi în grijă de serviciile sociale.

Ideea a fost deja evocată în martie de secretarul general al Casei Albe John Kelly, pe atunci ministru al securităţii interne. „I-am trata bine pe aceşti copii în timp ce vom avea grijă de părinţii lor”, a spus el pentru CNN.

Propunerea a declanşat un val de nemulţumiri şi a fost lăsată deoparte în condiţiile în care noua administraţie părea să-şi atingă obiectivele cu privire la o scădere record a intrărilor ilegale în Statele Unite în 2017. Cu toate acestea, numărul persoanelor arestate la frontieră au crescut din nou în luna noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri