Caută
Close this search box.

ÎCCJ a decis: CCR, sesizată pe legea privind statutul magistraților

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să sesizeze Curtea Constituţională în ceea ce priveşte legile Justiţiei, înainte ca acestea să fie promulgate.

FOTO: legeaz.net

Decizia a fost luată în urma Adunării Generale de joi a ÎCCJ şi priveşte Statutul magistraților.

Hotărârea ÎCCJ vine după ce Senatul a adoptat marţi, în calitate de for decizional, legea 303 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Legea prevede că CCR „se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei”.

Majoritatea PSD-ALDE, susținută de UDMR, a decis continuarea dezbaterilor la Statutul judecătorilor și procurorilor în timp ce trebuia să înceapă ședința comună dedicată bugetului pe 2018.

Propunerea a fost formulată de Șerban Nicolae. Practic, prin acceptarea acesteia, senatorii au încălcat prevederile Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri