Caută
Close this search box.

Imensă surpriză la handbal feminin: Franța, noua campioană mondială, după o finală cu Norvegia

Selecționata de handbal feminin a Franţei, condusă de pe bancă de magicianul Olivier Krumbholz, a câştigat duminică, la Hamburg, cel de-al doilea titlu mondial din istoria sa, după o finală dramatică în compania fostei campioane mondiale Norvegia, favorita clară, atât a tradiției, cât și a tuturor caselor de pariuri.

De remarcat că o victorie a Franței avea cota de 6 la 1 la casele de pariuri, după ce Franța începuse ezitant Mondialul, pierzând în fața outside-rei Slovenia și făcnd doar egal cu Spania.

Echipa lui Allison Pineau (unul din golgeterii Franței și fostă jucătoare la Oltchim Rm.Vâlcea ș HCM Baia Mare) a învins deţinătoarea trofeului și marea favorită Norvegia, cu scorul de 23-21 (11-10).

Bronzul mondial, cucerit acum doi ani de România, a revenit Olandei, care a învins clar Suedia în ”finala mică” cu 24-21 (14-8).

Franța 23
Houette 4, Pineau 4, Landre 3, Nze Minko 3, Ayglon 2, O. Kanor 2, Lacrabere 2, Flippes 1, Dembele 1, Niakate 1. Antrenor: Olivier Krumbholz
Norvegia 21
N. Mork 7, Kristiansen 7, Loke 3, Brattset 2, Sanna Solberg 1, Oftedal 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson

Franţa a disputat a cincea finală mondială din istoria sa şi a treia cu Norvegia, câştigând titlul mondial o singură dată până acum, în 2003., cu același magnific antrenor Olivier KrumholzPentru Franţa este doar a doua medalie de aur la marile competiţii, celelalte fiind argint la JO, tot argint de trei ori la CM şi trei medalii de bronz la CE.

Medalia de bronz a revenit, tot duminică, Olandei, care s-a impus în faţa Suediei, cu 24-21 (14-8). (foto sport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri