Au trecut peste 60 de ore de la declanșarea incendiului, dar oficialii companiei deţinătoare a sondei de gaz afirmă că stingerea incendiului „este un caz dificil“ și se tem de producerea unei explozii.

Preşedintele companiei canadiene care deţine firma care exploatează gazul la Moftin, judeţul Satu Mare, a ajuns la locul incendiului şi afirmă că situaţia este una cât se poate de serioasă.

Sonda de gaze de la Moftin care a luat foc în noaptea de 17 spre 18 decembrie continuă să ardă. Compania poloneză care a demarat exploatarea gazului este deţinută de un fond de investiţii canadian, a cărui reprezentanţi au ajuns în cursul zilei de marţi la Satu Mare pentru a încerca să rezolve problema, informează adevărul.ro.

Jeffery Auld, CEO al companiei canadiene a venit bine informat la Satu Mare afirmând că ştie toate detaliile cu privire la incendiu încă de la două ore de când acesta a izbucnit, fiind anunţate şi echipele de specialişti de acest incident.

„În 20 de minute de când am fost anunţat am fost la sediu pentru a lucra la problemă iar în două ore am anunţat specialiştii. Suntem recunoscători că nu au existat victime şi le mulţumim pompierilor pentru felul în care au reacţionat” a afirmat Jeffery Auld.

Șeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Daniel Dragne, a afirmat că este o situaţie dificilă pentru că stingerea incendiului fără ca gazele care ies din foraj să fie captate duce la amestecuri explozive. Deocamdată toţi cei implicaţi în monitorizarea acestui caz sunt rezervaţi pentru a da un termen cu privire la finalitatea acestuia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =