Caută
Close this search box.

Ioana Badea: ,, Pictura este un mod miraculos de a descoperi lumea,,

Dincolo de multe minunății greu de descris, lumea fascinantă a artelor vizuale și unele părți cu umbră. Marile ambiții, de multe ori lupta pentru afirmare sau vânzarea unor lucrări duce la gesturi necolegiale, ca să ne exprimăm fără a folosi cuvinte mai dure.

Foarte puțini sunt pictorii, graficienii, sculptorii, creatorii în general, care își ajută colegii. Unul dintre aceștia este și Ioana Badea, membru al  Uniunii Artiștilor Plastici  București.

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați pentru început…

Numele meu este Ioana Badea, am studiat la Școala de Arte secția Pictură și la Asociația Conil am făcut cursuri de arte plastice.

Lucrare de Ioana Badea

Pictez pentru că așa pot exprima ce simt și continui sa studiez deoarece pe măsura ce avansez, consider ca am multe lipsuri. Pentru mine, pictura este un mod miraculos de a descoperii lumea .Nu sunt preocupată de anumite subiecte pentru că doresc sa descopăr lucruri noi, să experimentez tehnici și să îmi diversific tematica studiind neîncetat opera marilor artiști.

Lucrare de Ioana Badea

Pentru ce ați ales pictura și nu muzica ?

Am ales pictura pentru că mâna mă ajuta mai mult decât vocea, pentru că atunci când pun culoare pe pânză simt ceva nedefinit, iar în momentul în care dau o lucrare am senzația că dau o părticică din mine . Atunci când pictez, as putea sta ore în fața șevaletului fără să mă gândesc la altceva decât la ceea ce am în față.

Care tehnici  sunt preferatele dumneavoastră ?

Prefer pictura în ulei, apoi cărbune, depinde de starea sufletească în care mă aflu .

Vă simțiți bine în lucrări de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari ?

Am început prin a picta pânze mici neștiind cș pe viitor voi face din pânzele de dimensiuni mari locul poveștilor mele.

Lucrare de Ioana Badea

Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, dincolo de pictură ?

Viața mea dincolo de pictură este în mare măsură legată tot de pictură. În acest moment, curatoriez împreună cu dna Maria Alexe expoziții de arte vizuale în diverse  locații unde publicul iubitor de artă poate admira lucrările mai multor artiști contemporani. Cei care doresc sa ne viziteze expozițiile pot veni la cafeneaua Gloria Jean’s old town și la cafeneaua Kuber din Cotroceni, strada Ernest Juvara nr 24 .

 Unde vă vedeți peste 10 ani ?

Peste 10 ani…îmi doresc sa fiu sănătoasa și să am inspirație pentru a putea picta. Nu mi-am propus să ajung la un anumit nivel, să ajung să expun la Luvru sau la un alt muzeu de top …aș fi fericită să observ că lucrările mele sunt apreciate și că cei care le expun în colecții personale văd în ele ceva care sa le bucure privirile.

  Este o altă întrebare la care doriți să răspundeți ?  Care este? Formulați răspunsul …

Aș vrea să vă mai vorbesc despre faptul că nimic nu este întâmplător și că toate se întâmplă cu un scop anumit. Încă din copilărie am fost atrasă de desen, îmi doream foarte mult să urmez design vestimentar însă părinții m-au îndrumat către un alt domeniu. Anii nu m-au făcut să uit acea perioadă, ci m-au ajutat ca pictura sa devină refugiul meu.

Înainte de a vă mulțumi neformal pentru acest dialog interesant vă rog la final să adresați un gând pentru cititorii acestui interviu care vă descoperă cu plăcere universul dumneavoastră artistic.

Sigur că da. Vreau ca la finalul acestui interviu să urez tuturor cititorilor sărbători fericite!

În concluzie, un spirit generos, un artist adevărat implicat în viața culturală a Bucureștiului și României.

Sănătate, determinare și succes din toată inima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri