Caută
Close this search box.

Jandarmeria a dat țeapă PSD Sibiu: Nu vrea să gonească protestatarii

Conducerea PSD Sibiu solicită intervenția instituțiilor de forță ale statului român pentru a opri „manifestația agresivă” prin care, de mai bine de 24 de ore, câteva zeci de tineri pichetează în tăcere sediul organizației județene a social-democraților.

Conducerea PSD Sibiu susține că mai mulți locuitori ai orașului au formulat sesizări referitoare la faptul că mai mulți indivizi au organizat un protest neautorizat pe zona pietonală din fața sediului lor de partid, relatează Digi24.

În plus, filiala social-democrată susține că o parte dintre protestatari au fost chiar iresponsabili deoarece și-ar fi obligat copiii să stea în frig pentru a asista la „o manifestație agresivă”, relatează Turnul Sfatului.

Numai că manifestanții protestează în tăcere, iar din când în când tropăie câteva moment pentru a atrage atenâia asiăra lor… și atât!

Un detaliu din comunicatul PSD Sibiu iese în evidență: politicienii locali susțin că au solicitat intervenția jandarmeriei și a Poliției locale pentru „a reinstala ordinea de drept”, dar acestea nu au reacționat.

Comunicatul PSD Sibiu:

„Sibienii îşi doresc să trăiască în siguranţă într-o țară civilizată!

În urma sesizărilor făcute de mai mulți locuitori din Sibiu, care au semnalat că sunt deranjați de protestul agresiv și neautorizat al câtorva indivizi care au ocupat abuziv zona pietonală din fața sediului PSD Sibiu, am decis să aducem la cunoștință opiniei publice că maniera în care aceștia au ales să-și manifeste nemulțumirile este ilegală și necivilizată.

Înainte de toate, PSD Sibiu respectă și va respecta întotdeauna dreptul la exprimare al cetățenilor și dreptul la manifestații de stradă, însă doar în condițiile în care astfel de proteste sunt legale, autorizate și respectă conduita democratică.

De două zile, membrii PSD Sibiu sunt obligați să suporte manifestațiile unui grup de aproximativ 20 de oameni care s-a instalat pe domeniul public, la fereastra sediului partidului, cu mese, scaune și aparatură electronică (laptopuri, proiectoare) și s-au branșat ilegal la rețeaua electrică din zonă.

Ieri, protestatarii au manifestat mai multe ore și au continuat și după lăsarea întunericului atunci când au proiectat pe zidurile sediului PSD Sibiu lozinci defăimătoare la adresa politicienilor PSD.

În condițiile descrise mai sus, unii dintre aceşti indivizi iresponsabili și-au adus și copiii (există filmări şi fotografii în sesul acesta, făcute chiar de ei) pe care i-au ținut în frig și pe care i-au obligat să asiste la o manifestație agresivă. Cei mici au fost expuși unui eveniment nepotrivit pentru ei, care i-ar fi putut pune în pericol.

Comportamentul protestatarilor ne-a determinat să facem apel către organele de siguranță și ordine publică, însă în ciuda insistențelor, nimeni nu a intervenit să reinstaleze ordinea de drept.

Manifestațiile acestor indivizi continuă și la această oră. În fața sediului partidului aceștia au postat pancarte și deranjează activitatea celor aflați în sediul PSD Sibiu dar și pe oamenii care sunt în zona Pieței Mari din centrul Sibiului, la Târgul de Crăciun.

Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă astfel de indivizi s-ar fi manifestat abuziv și agresiv într-o zonă atât de expusă, într-un oraș european? În ce fel ar fi reactionat autoritățile dacă la Londra sau la Bruxelles un grup de 20 de oameni ar fi demonstrat fără autorizaţie şi şi-ar fi ținut copiii mici în frig și ar fi proiectat mesaje pe clădirea unei institutii cu ajutorul unui proiector racordat ilegal la rețeaua publică de electricitate?

Ne mai întrebăm cum ar fi reacționat autoritățile din România dacă susținătorii PSD s-ar fi adunat în fața unui sediu de partid sau în fața unei instituții publice, primărie, consiliu județean din Sibiu și ar fi protestat fără să aibă autorizație? Vă reamintim că PSD Sibiu avea pregătite săptămâna trecută mitinguri de susținere a măsurilor guvernamentale, dar a ținut să respecte momentele triste prin care zilele acestea trece Casa Regală a României și a renunțat la manifestațiile de stradă, așa cum era și firesc în zilele de doliu pentru țara noastră.

Facem apel către autorități și le cerem să intervină de urgență astfel încât legea să fie respectată și aplicată.

Nu este normal să nu ne simțim în siguranță într-un oraș european în 2017!”

Membri PSD Sibiu nu prea cunosc legile și ei nu au aflat că într-o țară democratică oricine se poate manifesta liber într-un spațiu public, dacă nu deranjează circulația. Spațiul public aparține tuturor.

Foto: https://www.facebook.com/vavedemdinsibiu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri