Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis: România riscă să aibă soarta Poloniei

Cine își imaginează că toate aceste modificări ale legilor justiției vor rămâne fără consecințe pe plan european greșește profund, a spus președintele într-o discuție cu jurnaliștii la Palatul Cotroceni.

Foto: Administratia Prezidentiala

„Acest risc există. Dacă cineva crede că modificările legilor justiţiei vor rămâne fără urmări e căzut din Lună, iar urmările vor fi pe măsura gravităţii modificărilor”, a spus Iohannis, întrebat dacă România riscă să fie sancţionată la fel ca Polonia.

Întrebat dacă a vorbit cu reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele a replicat: „Eu n-am vorbit, ministrul Justiţiei ar trebui să vorbească, dar ministrul Justiţiei are alte preocupări decât să vorbească cu reprezentanţii sistemului judiciar despre îngrijorările lor. Nu vi s-ar fi părut normal să mă anunţe când a demarat procedura de modificare a legilor justiţiei?”, a întrebat retoric preşedintele, citat de News.ro.

Întrebat dacă se gândeşte la referendumul privind justiţia, Iohannis a răspuns afirmativ, dar îl păstrează „pentru când va fi”.

În privinţa ipotezei de a bloca legile justiţiei prin nepromulgare, chiar dacă ar putea fi suspendat, Klaus Iohannis a spus că nu ştie pe cine ar ajuta, poate doar pe cel care vrea să îi ia locul.

Despre referendumul pe tema revenirii la monarhie, Iohannis e de părere că e o fumigenă: „Nu se poate face un astfel de refendum. Eu reprezint statul constituţional, iar statul paralel nu poate face referendum pentru revenirea la monarhie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri