Caută
Close this search box.

La numai 15 ani, Alina Zaghitova este noua stea a patinajului artistic, la Grand Prix ISU

Rusoaica Alina Zaghitova, o nouă stea a patinajului artistic, în vârstă de numai 15 ani, s-a impus în prestigioasa finală a Grand Prix-ului ISU (Federația Internațională de Patinaj), sâmbătă la Nagoya (Japonia), cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, informează AFP.

Zaghitova, campioana mondială en titre a junioarelor, care se impusese și în primele sale două Grand Prix-uri de seniori înaintea finalei, a încheiat cu un total de 223,30 puncte.

Chiar și în absența reginei Evghenia Medvedeva, neînvinsă de doi ani, dar accidentată la piciorul drept, Rusia a realizat dubla, Maria Soțkova clasându-se pe locul secund, cu 216,28 puncte. Soarta individuală a sportivilor ruși la JO 2018 este acum în mâinile Comitetului Internațional Olimpic (CIO), relatează Agerpres .

Sportiva canadiană Kaetlyn Osmond, vicecampioană mondială în 2017, în frunte după programul scurt, a completat sâmbătă podiumul (215,16).

Finala Grand Prix-ului ISU reunește cei mai buni șase patinatori ai sezonului la fiecare categorie (masculin, feminin, perechi, dans). Competiția de la Nagoya este privată însă de patru mari figuri ale patinajului artistic masculin, japonezul Yuzuru Hanyu, accidentat, spaniolul Javier Fernandez și canadianul Patrick Chan.

Vineri, americanul Nathan Chen a triumfat la individual masculin.

Foto: chron.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri