Caută
Close this search box.

Loteria de Crăciun din Spania va acorda premii de 2,4 miliarde euro

Tradiţionala loterie de Crăciun organizată în Spania, care se desfăşoară la ora transmiterii acestor informaţii la Madrid, va înmâna câştigătorilor din acest an premii totale de 2,4 miliarde de euro, iar cel mai mare premiu individual – denumit „El Gordo” – va fi de aproximativ 4 milioane de euro, informează agenţiile de presă DPA şi Reuters.

Foto:ibtimes.co.uk

Totalul premiilor din 2017 va fi cu 70 de milioane de euro mai mare decât cel de anul trecut.

Extragerile de la această loterie, ce are loc în fiecare an pe 22 decembrie, sunt organizate de 160 de ori, întrucât fiecare dintre cele 100.000 de numere este vândut de 160 de ori.

Loteria, organizată în acest an la Teatro Real – sediul Operei din Madrid – în cadrul căreia sunt atribuite numeroase premii de mai mică valoare, durează de obicei peste trei ore.

Numerele norocoase sunt extrase de un grup de copii, care scot bile din lemn din două sfere de mari dimensiuni şi, apoi, încep să cânte cu voci suave şi să anunţe în această manieră numerele înscrise pe fiecare bilă.

Premiul cel mare poate să ajungă la 680 de milioane de euro, însă el este împărţit de obicei între câteva mii de deţinători de bilete.

La această tradiţie, ce a debutat în urmă cu peste 200 de ani, în 1812, participă milioane de spanioli, care iau cu asalt site-urile organizatorilor şi stau la cozi impresionante în faţa magazinelor din întreaga ţară pentru a cumpăra bilete la loterie.

Spaniolii cumpără de obicei „decimos” – biletul cu cel mai mic preţ – care costă 20 de euro şi care oferă cumpărătorului acestor bilete individuale doar un procent din premiul câştigat.

Mulţi rezidenţi spanioli cumpără tichete în grup, iar companiile, barurile şi asociaţiile profesionale oferă adeseori angajaţilor şi clienţilor lor bilete la această loterie. În ziua extragerii, spaniolii se reunesc în faţa televizoarelor în speranţa că vor auzi corul de copii cântând numerele înscrise pe biletele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri