Caută
Close this search box.

Mesajul maestrului Tudor Gheorghe către români

Poate nu sunt intamplatoare zilele alese pentru cele doua concerte Iarna-Simfonic ale Maestrului Tudor Gheorghe de la Sala Palatului: 21 si 22 Decembrie sunt zile de pregatire pentru Craciun dar si zile de comemorare ale eroilor evenimentelor din 1989 unde sacrificiul lor a insemnat atat de mult pentru romani.

Tudor Gheorghe nu este iubit numai ca actor si cantaret ci si ca mesagerul unor adevaruri spuse in cantecele sale din a caror cauza a fost interzis si inainte de 89. Cei doi ani de studii aprofundate facute la Institutul de folclor din Bucuresti in anii 70 l-au determinat sa fie promotor artei populare romanesti, atat de simpla si de complexa,in acelasi timp.

Impreuna cu dirijorul si compozitorul Marius Leonard Hristescu a creat si a prezentat Anotimpurile intr-un ciclu „simfonic”, luand de la aceasta forma muzicala structura de patru parti, acompaniamentul orchestral si cel coral in structura armonica si timbrala a melodiilor. In aceste doua spectacole, Orchestra Nationala Radio si Corul Academic Radio vor fi pe scena alaturi de Maestrul Tudor Gheorghe pentru inca o marturie a artei muzicale si a unui mesaj demn de meditatie :

„vin colindatorii cum veneau odata, sa colindam seara asta minunata, dar li’i gura arsa si li’s ochii’n lacrimi, prea degeaba sange, prea degeaba patimi, arde focu’n paie ude, nimeni, nimeni nu m’aude”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri