Caută
Close this search box.

Meteo: Cod galben de ninsori și viscol în 14 județe, de sâmbătă dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de ninsori și viscol în zonele montane din 14 județe aflate în Moldova, Muntenia și Transilvania, începând de sâmbătă dimineață, respectiv o informare de ploi, ninsori și vânt în rest, din această seară, scrie Agerpres.

Foto: narcity.com

În intervalul 1 decembrie, ora 21:00 — 2 decembrie, ora 18:00, în marja informării meteo, sunt prognozate precipitații în majoritatea regiunilor. Astfel, În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15 — 20 l/mp și pe arii restrânse 25 — 30 l/mp. Totodată, în Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar izolat se va semnala polei.

În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50 — 55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60 — 70 km/h.

De asemenea, pe 2 decembrie, între orele 1:00 și 13:00, va fi în vigoare o atenționare Cod galben de vreme rea, în 14 județe: Suceava, Neamț, Bacău, vestul județului Vrancea, Covasna, Harghita, cea mai mare parte a județului Brașov, sudul județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj (zona de sud), respectiv nordul județelor Hunedoara, Alba și Sibiu.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri