Caută
Close this search box.

Meteo. Vreme mult prea caldă pentru această perioadă

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, chiar deosebit de caldă în sud şi sud-est, potrivit ANM.

Miercuri, în țară, maximele se vor încadra, în general, între 6 şi 15 grade, iar minimele se vor situa între -1 şi 7 grade. Vor fi înnorări şi ploi, în cursul zilei în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, iar începând de seara, acestea se vor extinde şi în restul teritoriului. Izolat, în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă pot depăşi 10…15 l/mp. La munte, la altitudini mari şi în special în nordul Carpaţilor Orientali, ploile se vor transforma trecător în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

În București, vremea va fi, în continuare, mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil în cursul zilei, apoi se va înnora şi temporar, mai ales în a doua parte a nopţii, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Joi, în țară, valorile termice vor fi în scădere, deși vremea se va menţine caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Cerul va fi temporar noros. În cursul zilei, pe arii restrânse vor fi ploi slabe, îndeosebi în regiunile estice; spre seară şi mai ales noaptea, în interiorul arcului carpatic, pe arii extinse va ploua. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze mai mari pe creste, în timp ce, în celelalte zone, va sufla slab şi moderat.  Izolat se va semnala ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri