Caută
Close this search box.

Mike Pence, vicepreședintele american, „nu este binevenit în Palestina”

Mike Pence

Un responsabil al partidului palestinian Fatah a afirmat joi că vicepreședintele american Mike Pence „nu este bine venit în Palestina”, după decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Mike Pence

Vizita lui Mike Pence în Israel și în teritoriile palestiniene este prevăzută în a doua jumătate a lunii decembrie.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, lider al Fatah, nu a menționat vizita lui Mike Pence în reacția sa, miercuri, la declarația lui Donald Trump.

„Vicepreședintele american nu este binevenit în Palestina”, a declarat pentru AFP Jibril Rajoub. „Președintele Abbas nu îl va primi din cauza anunțului” (făcut de președintele Trump), a adăugat el.

La rândul său, Casa Albă a afirmat joi că o eventuală anulare a întâlnirii dintre Mike Pence și Mahmoud Abbas va fi „contraproductivă”.

Vizita vicepreședintelui american care va vizita, de asemenea, Egiptul capătă un caracter special după anunțul lui Donald Trump care a provocat furia palestinienilor și o largă condamnare internațională.

Pentru Mahmoud Abbas, Washingtonul nu mai poate juca rolul său istoric de mediator de pace cu israelienii după anunțul făcut de Donald Trump. „Prin aceste declarații deplorabile, Statele Unite sabotează deliberat toate eforturile de pace”, a reacționat el miercuri.

Liderii palestinieni revendică Ierusalimul de Est, ocupat și anexat de Israel în 1967, drept capitală a statului la care aspiră. Israelul proclamă întregul Ierusalim, de Vest și de Est, drept capitala sa „eternă și indivizibilă”.

Foto: globes.co.il

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri