Caută
Close this search box.

Monica Macovei la RFI: Cetatea este asediată. Riscăm excluderea din UE

monica macovei

Monica Macovei critică dur evenimentele din Parlament:

„Justiţia în acest moment este asediată, România este asediată, cetatea este asediată de grupul de crimă organizată PSD şi ALDE, care are majoritatea în Parlament şi are şi susţinerea UDMR (…). În acest moment, Parlamentul nu mai este organul reprezentativ al poporului”.

Întrebată la RFI dacă va face vreun demers în Parlamentul European privind legile justiţiei, Monica Macovei a răspuns:

„De informat despre ce se întâmplă sigur că deja am făcut-o. Voi continua şi pe aceste legi, în detaliu, mai departe, pentru că de la o zi la alta apar amendamente noi (…). Eu joi şi vineri am trimis la comisar, la câţiva comisari, la preşedintele LIBE şi la alte persoane din Comisia Europeană şi la câţiva parlamentari, individual, despre Codul de Procedură Penală şi despre legile justiţiei.

Despre legile justiţiei sunt informări mai vechi şi succesive, pe măsură ce se întâmplau lucruri. Evident, le-am solicitat să oprească distrugerea statului de drept în România”.

Întrebată cum răspunde PSD, care o acuză că acţionează împotriva României prin asemenea demersuri în PE, Monica Macovei a răspuns:

„Eu apăr România prin aceste demersuri. Ei – Tăriceanu, Dragnea şi toţi ceilalţi – fură ţara şi ei trădează ţara, nu eu. Eu încerc să apăr ţara şi dreptatea şi legea în România şi oamenii cinstiţi care nu fură. Altfel, vom fi excluşi din Uniunea Europeană, nu ne mai suportă nimeni, s-au săturat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri